Barcelona: La música i la solidaritat poden anar unides / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Música

Laura Simó actuarà a Barcelona, a Luz de Gas, per presentar el seu últim disc i les cançons del projecte col·lectiu “Somni Immaterial”. I a la sala Galileo de Madrid, el 12 de desembre.

El nou disc que presenta l'acaben d'enregistrar amb el quartet format amb Francesc Capella al piano, Guillermo Prats al contrabaix i David Simó a la bateria, i  s'hi troben 11 temes de diferents èpoques, amb arranjaments fets per Capella.

 

 

alt

 

Per aquest concert de presentació a Barcelona, han creat una formació de 10 músics: piano i teclat, Contrabaix i baix elèctric, bateria, guitarra, saxo, flauta, i quartet de cordes.

 

Promoure la música i la solidaritat

En aquest concert que també farà a la sala Galileo de Madrid, el 12 de desembre, s'oferirà  un tast del projecte “Somni Immaterial”, un projecte musical de 33 músics de tot el país, que  toquen junts, del qual Simó n'és l’ànima  i la principal veu. Es va iniciar a l’any 2009,  amb la campanya engegada a Madrid a través de la plataforma: “Què no pari la música" dels estudis d'enregistrament Dalamix. Després d'una reeixida campanya de crowdfunding fa uns mesos es va poder a presentar el CD/DVD que s’havia gravat amb tota l’orquestra. Durant aquest any han fet concerts per diversos llocs del món.  Per a Simó, la música i la solidaritat podem anar unides: "aquesta ha estat una manera de difondre-la  més enllà dels escenaris, i de la crisi que provoca  l’abusiu IVA. Estic orgullosa d'haver pogut  mantenir viva una de les orquestres més grans que s’ha format en els últims anys".

Però Laura Simó, que està considerada com una de les millors representants del jazz d’Europa, també desenvolupa la seva vessant solidària any darrera any, com a coordinadora de la Festa  Solidària de la Fundació Tècnica i Humanisme, que en aquesta ocasió es farà el diumenge 18 de desembre a l'Auditori del Conservatori del Liceu. "Vaig conèixer la Fundació quan la meva mare patia un càncer i em va impactar la lluita d'aquesta entitat per atendre a les famílies i per fomentar l'educació sanitària, i em va agradar molt començar a ajudar a organitzar aquesta festa solidaria anual (*).

(*) Mireu programació de la Festa al Facebook