Dolors Montserrat, nova ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics


Dolors Montserrat

 

Dolors Montserrat Montserrat és la diputada designada per Mariano Rajoy com a ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Tot i el seu nou càrrec, la ministra catalana no té experiència o formació relacionada amb aquestes àrees. La nova ministra haurà de fer front, entre un altre dels seus molts treballs, al pacte d'Estat contra la violència de gènere que va oferir el president del Govern en el debat d'investidura.

Dolors Montserrat Montserrat, assumeix la titularitat del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, ocupada per Fátima Báñez durant el Govern en funcions després de la marxa d'Alfons Alonso. Així ho ha decidit el president del Govern, Mariano Rajoy, en la designació dels tretze càrrecs ministerials que l'acompanyaran durant aquesta legislatura. Montserrat és una de les cinc dones triades per ocupar els càrrecs ministerials. A la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat l'acompanyen Soraya Sáenz de Santamaría, Fátima Báñez, Isabel García Tejerina i María Dolores de Cospedal.

La nova ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat és advocada, especialista en Dret civil, propietat i família, amb un postgrau en Dret Urbanístic i Immobiliari i en Mediació familiar i negociació contractual. Montserrat ha estat elegida per al càrrec tot i no comptar amb experiència o formació relacionada en aquesta àrea.

La parlamentària, membre del Comitè Executiu del PP de Catalunya des de 2004, va formar part de l'equip del partit que es va encarregar de negociar l'acord d'investidura de Mariano Rajoy amb Ciutadans. La nova titular del ministeri, única catalana entre els càrrecs ministerials, ofereix un perfil dialogant amb el partit de Rivera i altres formacions catalanes.

No obstant això, no és l'únic partit amb qui Montserrat es mostra dialogant. La diputada s'ha reunit amb representants polítics de diversos partits. A Barcelona, per exemple, ho va fer amb l'alcaldessa Ada Colau. La nova ministra, a més, ha estat present en tertúlies i entrevistes en mitjans de comunicació com a portaveu del partit.

Pacte d'Estat

Dolors Montserrat és també vicesecretària d'Organització i Acció Social del PP català. La diputada, en el seu nou càrrec, haurà de fer front al negoci d'un pacte d'Estat contra la violència de gènere que Mariano Rajoy va oferir durant el debat d'investidura. El president del Govern va assegurar que tots els partits, administracions i entitats concernides havien de implicar-se, al costat de tota la societat, i oferir una sortida i oportunitat a les víctimes.

Des de col·lectius LGTB i portals com dosmanzanas, la mostren com l'únic reducte del Partit Popular que pot fer alguna cosa per la lluita contra la LGTBfòbia i destaquen que va entrevistar-se amb l'àrbitre obertament gai Jesús Tomillero.