5N Grans Marxes Feministes, Grans Exits per a les Dones

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

 

autobus a tarragona

 

    El 5 de novembre, " totes a Tarragona", és la cita que s'han donat les feministes catalanes, del país Valencià i de Les Illes.

 

Aquesta iniciativa ha sorgit de diversos grups de dones de Catalunya i València, amb l'objectiu d'aconseguir una gran manifestació contra les violències masclistes. A Barcelona, el Grup Novembre Feminista, organitzador cada any dels actes del 25 de novembre, dia Internacional Contra la Violència a les Dones.

El Grup Novembre Feminista és un espai de dones compromeses en la lluita contra totes les violències masclistes. Aquesta comissió ha estat responsable d'organitzar autobusos, perquè les dones puguin traslladar-se juntes a Tarragona, i participar en la marxa del 5n.

Segons les organitzadores, es va triar Tarragona pel fet de ser una ciutat equidistant per a la diversitat dels territoris convocants. La convocatòria a la Manifestació Contra les Violències, tracta de continuar i mobilitzar més dones contra les violències masclistes, seguint la d'abril 2016 a Euskalerria i 7N 2015 a Madrid, amb la intenció d'exigir a tots els governs, que prenguin mesures, i posin els mitjans econòmics necessaris perquè quedi a zero el comptador de dones assassinades cada any. Així com per a denunciar de nou i enèrgicament les violències masclistes i la manca de resposta d'aquests governs.

 

 

 

 

tarragona 3

 

 

 

Des de l'any 2007 han estat més de 600 dones assassinades, segons diferents fonts, com del Ministeri de l'Interior, diaris locals i nacionals, diversos blocs i algunes pàgines especialitzades en Violència de Gènere.

El 2007 hi va haver 71 dones assassinades, en l'any 2008: 84, en el 2009: 68, 2010: 85, 2011: 67, 2012: 57,2013: 57,2014: 59, 2015: 64 i enguany prop de 50 dones assassinades.

No obstant, i segons opinions de grups feministes, que han seguit també les dades a través dels mitjans ,són moltes més les dones assassinades per la violència masclista, i les dades oficilas només recullen la informació de 8 anys, si anissin més enrere el nombre de dones assassinades causaria  una gran alarma social (més que qualsevol problema existent en aquests moments en la nostra societat), alarma que seria necessària per (posar fi a aquesta xacra.

Ni el terrorisme, ni algunes guerres han matat tantes dones, són moltes les veus que demanen mesures més contudents, mesures necessàries per acabar amb aquesta xacra de masclisme que assassina.

I cal tenir present a les dones, que amb els seus coneixements i obstinació, han anat obrint camí, apoderant a altres dones, i marcant rutes de llibertat. Com per exemple Marcela Lagarde*

  

 

 

La 1

 

 

S'espera que siguin milers de dones les que participaran a Tarragona el dia 5 de novembre. Des de Barcelona sortirà a autocars, cotxes particulars en caravana amb tren. El punt de trobada és la Plaça Imperial Tarraco, a les 12 hores del migdia.

* La Grandesa del Feminisme;

"Som les feministes del tercer mil·lenni, hereves de tots els feminismes que s'han donat en el món, deixem de prendre partit a la manera masculina i patriarcal; hem de ser àmplies, generoses, i a més aprofitades, hem d'aprofitar la saviesa de tots els feminismes, el feminisme, els feminismes, els que anem fent, han estat la més gran creació cultural, política, filosòfica de les dones com a gènere en la història humana. el feminisme ha enriquit el món en el qual vivim i nosaltres, per ser feministes, hem donat un sentit peculiar a les nostres vides per millorar-les; hem fet un gran viatge interior i exterior; hem recorregut molts camins, hem enfrontat avatars de la vida amb lucidesa, creativitat i, per descomptat, amb una gran capacitat de trobada. Hem après a viure -i aquest és un aprenentatge feminista- a favor de nosaltres mateixes i a favor de la vida". Marcella Lagarde

Marcella Lagarde