Barcelona:'Igualtat salarial. Els quids i la qüestió' / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Economia i Treball - Treball

El treball remunerat femení en condicions de precarietat i desequilibri serà el tema central de la jornada sobre el mercat de treball, que manté dèficits estructurals que dificulten la participació de les dones i els homes en igualtat d'oportunitats, durant la jornada de "Igualtat salarial El quid de la qüestió", que es durà a terme el proper 3 de novembre a l'MACBA (Auditori Meier).

 

 

Salarial

 

 

La desigualtat retributiva és un dels principals elements de discriminació de les dones, que no es pot permetre una societat moderna que aspira a la justícia i la cohesió social.

Amb la realització de la jornada, es vol visualitzar la data en que les dones europees deixen de cobrar per la feina que realitzin fins al 31 de desembre. A diferència dels seus companys, que, realitzant una feina d'igual valor, cobraran pel seu treball tots i cada un dels dies de l'any.

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona organitzen aquest acte, que es desenvoluparà al voltant de tres blocs argumentals: L'estat de la qüestió. Passat, present i perspectives immediates de la desigualtat salarial en el context europeu: A la feina, iguals. Propostes de mesures i accions positives realistes i efectives i La igualtat efectiva en les empreses i organitzacions. Desigualtats visibles i "invisibles". La bretxa salarial i de representació als llocs directius i als òrgans de decisió.

 

Programes i inscripcions aquí.

 

Horari: de 9:30 a 13 h