Mireia Mata defensa la llei 11/2014 com un repte de país

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Igualtat - Igualtat

 mireiamata

 

Mireia Mata, directora general d'Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies valora positivament la primera sanció econòmica per insults homòfobs.

 

La possibilitat de sancionar econòmicament neix del desplegament la llei 11/2014 que contempla un règim de sancions administratives per perseguir conductes LGTBIfòbiques no contemplades al Codi Penal.

La directora ha declarat que la multa és un primer pas en la lluita pels drets dels col·lectius LGTBI i deixa clar que a Catalunya no s'accepten cap forma d'agressió o comportament contra les persones.

Mireia Mata, va comparèixer el passat 10 d'octubre davant de la comissió d'Igualtat de Parlament de Catalunya per explicar quines són les polítiques que s'estan duent a terme des de l'administració al voltant de la defensa dels drets de les persones LGTBI. En la compareixença, va destacar la importància de la implicació de tots els agents per fer possible un bon desplegament de la llei, va convidar a entitats, administració i ciutadania a treballar conjuntament, tasca que ja s'ha iniciat amb la creació de la comissió interdepartamental, el nou reglament del Consell Nacional LGTBI o el grup de treball del reglament sancionador.

La directora ha destacat que "l'objectiu de la llei és posar en l'agenda política i l'imaginari social el dret a la diversitat sexual i fer que els drets de les persones LGBTI siguin senzillament drets humans defensats pel conjunt de la ciutadania i no només pels col·lectius implicats". En aquest sentit, ha donat a conèixer els treballs fets per tal d'aconseguir l'objectiu marcat, que passen pel desplegament del Servei d'Atenció Integral al Territori, la formació a les oficines OSAF de tramitacions, la inclusió de la diversitat sexual dins dels protocols de prevenció de l'assetjament laboral o els protocols per realitzar canvis de nom sentit de les targetes i títols expedits per la Generalitat de Catalunya, com el Carnet Jove, el títol de família nombrosa, els carnets de biblioteques o la targeta sanitària.