Catalunya - Rússia: A deu anys de l'assassinat d'Anna Politkóvskaia / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

En complir-se, aquesta setmana, deu anys de l'assassinat de la periodista russa Anna Politkóvskaia, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha realitzat un especial desplegament d'informació per a recordar-la.

 

Anna Politkovskaia

 

S'ha dut a terme aquest dijous 6 d'octubre un debat anomenat "La Rússia de Putin. Deu anys sense Anna Politkóvskaia", mentre que Report.Cat, el seminari digital del CPC, li ha dedicat un particular homenatge.

A l'debat, organitzat pel PEN Català i el CPC, hi ha estat convidada la poeta russa Anzhelina Polonskaya, acollida a Frankfurt, i també convidat el poeta i autor teatral Irakli Kakabadze, de Geòrgia i que es troba acollit a Barcelona. Tots dos formen part de la Xarxa Internacional de Ciutats Refugi (ICORN).

"Arribava a casa, cap al migdia. Tenia ganes de descansar una estona. No va poder. Abans d'arribar a l'ascensor, va rebre un tret al cap i un altre a l'espatlla. Tenia 48 anys. Una veïna de l'edifici de Moscou on residia va trobar el seu cos,...", així comença Neus Suñer el seu reportatge publicat a Report.cat.