Barcelona - Internacional: Israel intercepta la Flotilla de Dones Rumb a Gaza / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Development - Drets dels Pobles

There are no translations available.

 

Israel, intercepta la flotilla de dones activistes Rumb a Gaza, amb l'objectiu de demanar la fi de l'ocupació i bloqueig de Gaza, i per la Pau.

La cadena de notícies Al-Jazeera, així com d'altres mitjans internacionals, ha informat que ahir dimecres va ser interceptada per l'exèrcit Israeli el vaixell Zeituna ( "oliva" en àrab).

 

 

 Israel

  

 

Aquest vaixell amb 13 dones a bord, formava part de la Flotilla de Dones Rumb a Gaza, que va partir el passat 14 de setembre, del port de Barcelona, i que tenia previst arribar avui a les costes de Gaza.

Es va perdre el contacte amb el vaixell, moments abans de ser interceptat. S'han emès vídeos pregravats amb trucades de socors.

Les tripulants, demanen ajuda als seus respectius governs perquè les alliberin.
Dos eurodiputats de l'estat espanyol, d'Esquerra Plural i Podemos, ja havien alertat fa dos dies a la màxima representant d' Afers Estrangers de la Unió Europea Federica Mogherini, que el primer ministre Israeli Natanyahu, havia donat l'ordre d'abordatge al vaixell tripulat per dones, malgrat el perill que suposava per a elles.

Entre les tripulants hi ha, la nord-irlandesa, Mairead Maguire (Premi Nobel de la Pau 1976), l'escriptora nord-americana, Noemi Wallace, la parlamentària neozelandesa, Marama Davidson, l'eurodiputada del partit Podemos, Rosana Pastor i Zohar Chamberlain, una de les coordinadores del viatge.

Des del 2008, s'estan fent intents per arribar a Gaza per mar, amb l'objectiu de pau, però la barrera que realitza la marina de guerra Israeli, ha fet que sigui impossible.