Les feministes en la cadena humana contra el TTIP

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Economia i Treball - Economia

Ni Ceta ni TTIP

 

Dissabte 15 d'octubre, les dones dels moviments feministes de Catalunya, seran al Passeig de Gràcia en un dels trams de la cadena humana contra els tractats de lliure comerç TTIP, TISA i CETA.

Barcelona és una de les ciutats europees que s'ha unit a la Campanya per exigir la seva retirada perquè amenacen els serveis públics, els drets socials i ambientals i la pròpia democràcia.

 

TTIP  15OCT

 

Comença un trimestre decisiu per exigir a les institucions que es posicionin en contra dels Tractats de lliure comerç perquè la Comissió Europea i els lobbies econòmics volen accelerar políticament els terminis per aprovar els Tractats TTIP (Acord Transaltántic per el Comerç i la Inversió, en les seves sigles en anglés), TISA (Acord Internacional sobre el Comerç de Serveis) i amb Canadá el CETA (Acord Econòmic i Comercial Global), encara que sigui de forma provisional. Un cop en vigor, la seva derogació podria ser molt complexa, per no dir impossible.

 

Alemanya i França ja en contra

Gràcies a les filtracions i a les informacions aconseguides per les i els activistes -tot i la opacitat i la no transparència de les discussions entre Brussel·les i Washington- ja es coneixen les conseqüències negatives i d’impunitat que la seva acceptació tindria sobre els drets, la democràcia i la pròpia sobirania i els països. (*) (veure articles de La Independent) La ciutadania alemanya ja s'ha posicionat masivament en contra, com també ho ha manifestat en públic i de manera oficial el govern francès de François Hollande.

La Campanya Catalunya No al TTIP s'uneix a les accions convocades a tota Europa i que a l'Estat espanyol culminen la setmana del 10 al 16 d'octubre, amb l'organització d'activitats, mobilitzacions i una gran cadena humana que, a Barcelona es farà el dissabte 15 d'octubre a les 17 hores, en diferents trams del Passeig de Gràcia; les feministes seran al que va de Consell de Cent al carrer Aragò.  La cadena s’ha dividit en 9 trams i cada tram per àmbit i col·lectius*: educació,  salut, treball...

Aquestes accions seran clau també per 'plantar cara' a les pretensions de ratificació provisional del CETA -el TTIP canadenc- el 18 d'octubre, ratificació que, segons les associacions convocants, “es faria per part de la Comissió Europea per la porta del darrere, sense fer cas als parlaments nacionals ia les milers de veus contràries” a tot el continent europeu.

 

 

TTIP Logo1

 

 

El Parlament de Catalunya contra els tractats

Els acords aprovats en la Resolució consideren que qualsevol acord de comerç d’aquest tipus que es pugui negociar en el futur hauria de:

- Preservar la sobirania i les competències de les institucions electes, als diferents nivells, per actuar en favor dels interessos de la ciutadania i de l'economia local.

- Defensar o millorar l’actual marc legislatiu i reglamentari, nacional o europeu en matèria social, econòmica, de salut, cultural, ambiental i de defensa dels serveis públics.

- Preservar explícitament els drets laborals previstos en els Tractats de l ‘OIT(Organització Internacional del Treball), els drets socials, econòmics, culturals i ambientals.

- Excloure els mecanismes especials d’ arbitratge de disputes d’ empreses als Estat.

- Salvaguardar els serveis públics essencials, els drets socials i la singularitat de determinats sectors, com el de la cultura.

Al mateix temps, la Resolució acorda:

- Sol·licitar que es faci pública tota la informació, tant sobre les matèries i continguts, com sobre l'evolució de les negociacions.

- Promoure la informació i el debat al nostre país i, a aquest efecte, crear al Parlament una Comissió d’ estudi dels possibles impactes del TTIP, CETA i el TISA

- Que en qualsevol cas, aquests tractats hagin de ser ratificats per tots els Estats membres, preferentment via referèndum.

- Insta al Govern a fer les gestions oportunes davant el Govern de l'Estat per exigir que la informació disponible sobre qualsevol proposta d'acord comercial supranacional es faciliti als diputats del Parlament de Catalunya tal, com es fa en altres països.

 (*) mes informació:

Trams manifestació Barcelona: 1 Món Educatiu (des del Consolat del Canadà al Passeig de Gràcia); 2 Món Salut/ Serveis Públics/ Pensionistes (Passeig de Gràcia/ Pl. Catalunya a Casp); 3 Món Treball (Casp a Gran Via); 4 Món Cultura (Gran Via a Diputació); 5 Món Ecologia i moviment animalista (Diputació a Consell de Cent);6 Moviments Feministes (Consell de Cent a Aragó);7 Altres Moviments Socials (Aragó a València);8 Procés Constituent/ Org. Sobiranistes/ Partits Polítics (València a Mallorca) i  9 Campanya No al TTIP (Mallorca a Pg. de Gràcia, 90 / Provença).(**)

 

http://www.laindependent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=5339:feministes-contra-el-ttip&catid=56:economia&Itemid=186&lang=ca

http://www.laindependent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=4875:la-trama-oculta-del-ttip-entre-la-ue-i-els-eua-sobirania-segrestada-i-drets-en-perill&catid=56:economia&Itemid=186&lang=ca

http://www.attac.es/category/internacional/ttip-ceta-tisa/

www.noalttip.org
https://www.facebook.com/noalttip 

 

(**)  CADENA HUMANA  NI CETA NI TTIP 15 D'OCTUBRE 2016 BARCELONA
@catnoalttip #niCETAniTTIP #15OstopTTIP

inscripció a la cadena humana: http://www.noalttip.org/cadenahumana/
Formulari inscripcions: CLICA AQUÍ!