El primer equip de criquet de noies pakistaneses és del Besós

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

 01acartel criquetpetitjpg

 

El dijous 29, es presentarà  l’equip de criquet de noies musulmanes  d'origen pakistanès  i una exposició fotogràfica al casal Barri Besós (*)

Aquesta presentació amb el títol: "Criquet amb Orgull", l'ha organitzat l’associació Enxarxa del Besós*, per a mostrar l’esforç, la constància i el procés evolutiu de les jugadores d'aquest equip juvenil de Criquet, que és el primer de dones musulmanes  a l'estat espanyol  i que va aconseguir ser reconegut per a competir.

 

 

 

alt

 

 

Aïna Coscollola, coordinadora del projecte Ma’isah (en urdú significa "Caminar amb orgull"), presenta l'equip: format per 12 noies musulmanes, i que entrenen al barri de Besòs explica que el 2012, ella va començar a treballar amb nois pakistanesos que arribaven al barri de Besòs de Barcelona per reagrupament familiar i es va adonar que a les classes de català no hi acudia cap noia. Va descobrir que moltes d’elles tenien prohibit barrejar-se amb els nois fora de l’institut. I va aconseguir que la majoria dels pares  i germans  les acompanyessin  al centre i després de tornada. Malgrat que va trigar molts mesos en formar un grup de noies estable que, "amb l’excusa d’aprendre la llengua, també poguessin expressar les seves inquietuds, pors i desitjos, i algunes d'elles es van entusiasmar amb el criquet,  i van poder fomentar la seva autoestima".

 

 

alt

 

 

*L'associació sense ànim de lucre Enxarxa acompanya adolescents durant el procés de migració. Actualment treballa amb una trentena de noies de deu nacionalitats diferents, la majoria del Pakistan.

(*) Casal de Barri Besós,  A partir de les 17,30 hores, Carrer Cristobal de Moura, 232, Barcelona ( Trambesós, metro, autobussos)

Criquet amb orgull està al Facebook

Coscollola i dues noies de l'euip van estaren una entrevista a Catalunya Radio