Barcelona: Dones Rumb a Gaza, de la Flotilla de la Llibertat / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Drets dels Pobles

 

Amb crits de "Per Una Palestina Lliiure," Fi de l'ocupació " i Trenquem el Bloqueig a Gaza ! ahir dimecres 14 de setembre, va sortir del port de Barcelona una flotilla de dones rumb a Gaza, amb la intenció de traslladar un missatge de Pau i Solidaritat.La campanya Dones Rumb a Gaza, de la Flotilla de la Llibertat, ha adquirit el primer vaixell: el veler Amal ('Esperança', en àrab).

 

 

La libertadflotilla

 

 

Aquest vaixell navega des de Barcelona el proper 14 de setembre amb tripulació i passatge femení per denunciar i trencar l'il·legal i inhumà bloqueig israelià a la franja de Gaza. A Barcelona, Amal i la resta de vaixells que formaran aquesta nova flotilla rebran el suport de tota la gent i dels col·lectius que donen suport a aquesta campanya.

El 1998 Barcelona va signar un acord de triple agermanament amb Gaza i Tel Aviv. L'objectiu de l'ajuntament a través de l'agermanament era participar en la construcció del procés de pau impulsat per la Conferència de Madrid (1991) i els Acords d'Oslo (1994).

El 2005 es va construir a Gaza al Parc de la Pau de Barcelona, finançat amb fons del programa de cooperació de l'ajuntament barceloní. Però el 15 i 16 de gener de 2009, durant l'atac contra Gaza denominat Plom Fos, els tancs i bulldozers isralíes van arrasar i van destruir completament el parc, un dia abans d'anunciar que deixarien de bombardejar Gaza després d'haver assassinat a més de 1.400 palestines i palestins. Des de l'any 2000, s'han assassinatat a més de 4.000 éssers humans a la Franja de Gaza.

Amb aquesta flotilla de Dones Rumb a Gaza, la coalició internacional de la Flotilla de la Llibertat segueix denunciant el bloqueig que Israel imposa per terra, mar i aire a la població palestina resident a la Franja de Gaza. Amal navegarà per evitar que el Parc de la Pau ni cap altre racó de Gaza sigui mai bombardejat de nou.

La flotilla de Dones Rumb a Gaza vol portar a la primera plana mediàtica el genocidi comès a Gaza contra gairebé dos milions d'éssers humans que pateixen diàriament càstigs col·lectius, que són crims de lesa humanitat segons el IV Conveni de Ginebra.

El veler Amal portarà la veu de dones del tot el planeta en solidaritat amb les dones palestines, que són bastió de resistència i lluita contra l'ocupació i el bloqueig israelians. Els vaixells portaran a bord a dones prominents de tot el món, entre les quals hi ha  Mairead Maguire, Naomi Wallace, Marama Davidson i Gerd Von der Lippe.