Dones per la Independència: Endavant República Catalana

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

 

Paula Castellví 1

OPINIÓ

Una vegada més, tot i la complexitat no només per la mobilització sinó també pel clima polític i social en què vivim, la societat catalana hem sortit al carrer a demanar allò que considerem legítim: la nostra llibertat.

Aquesta vegada però, les dones hem estat doblement representades al Tram 39 on la Sectorial de Dones de l'ANC amb Feministes per la Independència (FxI) hem compartit tram i escenari amb la Sectorial LGTBI de l'ANC*.

En aquest tram, dedicat a la "República de les Llibertats", la festa va començar a les 15h amb tot d'activitats preparades pels tres col•lectius: manifest de suport a la Presidenta del Parlament de Catalunya amb un petit homenatge a la Muriel Casals, manifest de suport a "On són les dones", l'actuació de la Lali Bargalló, el parlament de la Marga Cerdà de "Súmate", la lectura del decàleg de les companyes de FxI, la interpretació de la Rumba Feminista i, finalment, Dj. Xanclettes que va amenitzar la jornada i que va fer durar la festa fins dos quarts de vuit.

Val a dir que, tot això no hagués estat possible sense la col•laboració de les voluntàries i els voluntaris que van fer que el nostre tram no fos només un tram reivindicatiu sinó també de festa i emoció amb activitats com la "llançada" de globus amb els desitjos de totes les persones del tram que així ho van voler.

Els cinc punts de la mobilització de la Diada d'enguany han fet referència a l'anhel de felicitat de la República Catalana: un país més just, més ric, més articulat i més lliure. Lleida, la República de l'equilibri territorial. És el país amb una immensa diversitat de territoris, paisatges i necessitats que fa present l'equilibri territorial, la pagesia. Berga, la República de la cultura i va representar les arrels d'una identitat viva, diversa, en construcció permanent. Salt, el país de tots, de la justícia social, del respecte a la immigració, de la convivència, de la protecció de les refugiades. Tarragona, la República en xarxa i de progrés. Va ser futur econòmic, en contrast amb el sagnant dèficit d'infraestructures actual sense corredor mediterrani, i amb la potencialitat econòmica escapçada. Barcelona, la República de les llibertats, la seu històrica de la nostra sobirania, la futura capital de la República Catalana, i la garantia de les nostres llibertats ciutadanes.

Recordeu que no estem fent història perquè som la història!, com deia Muriel Casals


* Podeu trobar un recull amb algunes de les fotografies del dia a donesxlaindependencia