Barcelona: Debat 'Periodisme a Mèxic, silenci forçat' / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

Al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona, tindrà lloc  el debat  "Periodisme a Mèxic, silenci forçat" amb intervencions de les periodistes mexicanes Leticia Cruz, Beatriz Patraca, Violeta Rodríguez i Sara Lovera (enregistrada des de Mèxic). Aquest acte està organitzat per el Grup de Treball de Periodisme Solidari dins del  Cicle Periodisme a Llatinoamèrica.

 

 

Periodisme.Mexic.apaisada

 

Segons l'últim informe de Reporters Sense Fronteres (RSF), Mèxic es troba en el 7è lloc a nivell mundial, i el 1er a l'Amèrica Llatina, pel que fa a la perillositat en l'exercici de la professió periodística. A més dels assassinats de periodistes, en un país considerat "no en guerra", cal afegir-ne l'increment en les persecucions i intimidacions, i en definitiva, la manca de llibertats que viuen els i les professionals dels mitjans de comunicació.

L'última víctima, fins ara, ha estat Salvador Olmos, locutor d'una ràdio comunitària d'Oaxaca que va ser assassinat el passat 26 de juny. Olmos era un activista de les comunitats mixteques que lluiten contra l'espoli miner.

Dins del cicle Periodisme a Llatinoamèrica que realitza el Grup de Treball de Periodisme Solidari, i per parlar de la greu situació que es viu en aquest país, comptarem amb la presència de les periodistes mexicanes: Leticia Cruz, cofundadora de la Casa de la Mujer Iberoamericana en Barcelona i activista feminista transnacional; Beatriz Patraca, professora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i membre del projecte col·lectiu per la pau a Mèxic, Nuestra Aparente Rendición (NAR); Violeta Rodríguez, Investigadora de la Universidad Iberoamericana i especialista en temes socials, transparència, gènere i migració; i també amb la ntervenció enregistrada des de Mèxic de Sara Lovera, membre de la Casa de Protección y Derechos de Periodistas. Moderarà Victoria Hita del Grup de Treball de Periodisme Solidari.

L'acte serà el dijous, 14 de juliol, a les 18:30h, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya 10. Barcelona)