Mitjans sota la lupa d' un nou Observatori

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Digitals

Munte Neus

 Neus Munté i Roger Loppacher

El Departament de la Presidència i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) denuncien a Fiscalia 10 blogs i 5 vídeos d'internet que inciten o justifiquen la violència masclista, la banalitzen, desautoritzen les dones, i vehiculen missatges misògins o que tracten vexatòriament o objectualment les dones.

Els continguts han estat recollits i analitzats en un informe elaborat pel CAC. Es tracta de continguts amb unes xifres notables de visites. Només quatre d'aquests blogs concentren un total de 1.357.940 visites; pel que fa als vídeos, s'observa com els cinc vídeos analitzats tenen un total de 228.192 visualitzacions

Segons l'escrit de la denúncia, es considera que les conductes detectades poden ser susceptibles de ser un delicte tipificat a l'article 510 de la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del codi penal. Així mateix, el regulador català també ha posat els fets en coneixement de la plataforma de vídeos Youtube i ha requerit la immediata retirada dels vídeos analitzats.

L'informe ha estat presentat en roda de premsa per la consellera de la Presidència, Neus Munté, i pel president del CAC, Roger Loppacher, en la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

La consellera Munté ha aprofitat per anunciar, que "el Govern crearà en els propers mesos l'Observatori de la Igualtat de Gènere, que farà seguiment de la imatge i dels estereotips de les dones publicats als mitjans de comunicació, a internet i a les xarxes socials", ja que "per al Govern l'eradicació de la violència masclista i l'assetjament sexual és una qüestió central que passa per eradicar les representacions vexatòries i discriminatòries de les dones en l'espai públic i comunicatiu".