Barcelona: Comença la 12a edició del festival Barcelona Festival of Song / La independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Música

El Barcelona Festival of Song és un esdeveniment únic al món dedicat a l'estudi i promoció del repertori vocal Ibèric i Llatinoamericà, en castellà, català i portuguès, i aquest 2016 celebra la seva dotzena edició, del 25 de juny al 4 de juliol en diversos espais de Barcelona

La seva activitat central és el Curs d'història i interpretació del repertori vocal Llatinoamericà i Ibèric dirigit a cantants, pianistes, guitarristes i musicòlegs i, paral·lelament, el festival presenta 9 concerts públics amb artistes de reconeixement internacional.

En aquesta edició, el festival ret homenatge a Enric Granados i llança el seu web

La fundadora i directora d’aquest festival és Patricia Caicedo, una polifacètica i emprenedora soprano i musicòloga, reconeguda com una de les més actives intèrprets del repertori de cançó artística d'Amèrica Llatina i la Península Ibèrica ha actuat en escenaris d'Itàlia, Espanya, Portugal, Alemanya, Dinamarca, Rússia, Holanda, Canadà, Estats Units i Amèrica Llatina.

En els seus 10 anys d'existència el festival ha rebut alumnat i professorat de 18 països, provinents d'algunes de les institucions d'educació musical més prestigioses del món.

El festival és possible gràcies a la col·laboració de nombroses institucions com són la Residència d'Investigadors del CSIC, la Biblioteca de Catalunya, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Taller de Musics, Arts Santa Mònica, El Institut d'Estudis Nord-americans i el Centre Cultural Sao Paulo.

Al 2014 per celebrar el seu desè aniversari el festival va presentar una exposició a la Biblioteca de Catalunya i va publicar un llibre recollint la seva història.