Radicalment Feministes, són i seran

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

 

 para noticia

 

Les jornades radicalment feministes*, convocades els dies 3, 4 i 5 per la Xarxa Feminista de Catalunya i Ca la Dona, es troben en la seva recta final.


Les organitzadores, estan intentant arribar a la major participació possible de dones i col·lectius feministes. Pensen, que aquestes trobades són molt necessàries per a l'apoderament de totes les dones. Comenten, que són temps complicats, i no es pot estar aïllades, sinó que cal intentar unir-se, per reforçar-se i seguir endavant en un món on els retrocessos de les llibertats de les dones són a l'ordre del dia.

 

 

 

 

radicalment

 

 

 

 

Des de la Xarxa Feminista estan visitant a grups de dones organitzades, que estan treballant per la igualtat, els drets i les llibertats de les dones. Alguns d'aquests grups són de fora de Barcelona, però fan un esforç per arribar a ser les més possibles.

Aquestes grans trobades feministes s'han celebrat cada 10 anys convertint-se en una fita i un referent de trobada dels diferents feminismes. Des de fa quaranta anys, les dones feministes a Catalunya s'han trobat cada dècada acabada en 6. Fins a la data han estat quatre aquestes grans trobades: l'any 1976 les "Primeres Jornades Catalanes de la Dona"; l'any 1996 "20 anys de Feminisme a Catalunya"; el 2006 "Les dones sabem Fer i fem saber"; i enguany "radicalment Feministes".

Un dels continguts importants de les Jornades de 2006, va ser l'homenatge a les dones del 36. Dones que van anar acompanyant amb el seu compromís revolucionari i feminista al llarg de la seva vida, i que desgraciadament per a la societat, ja no hi són.

 

 

Ir hacia trobadas 1Jornadas 02

 

 

 

Jornadas 3Rueda de presnas 4

 

 

 

Jornadas 6donas 5

final sana

 

 victoria 7 1

jornada8

 

Les organitzadores pretenen aconseguir que la trobada sigui, "àmplia, oberta i divertida, creativa i flexible ... On totes les formes de pensament, sentir, fer... tots els origens, les identitas i les opcions vitals i sexuals hi estiguin convocades. Unes jornades per crear epais físics, mentals i simbólics que facin viure, conèixer i sentir tota la riquesa que constitueixen els feminismes".

Segons Neus Moreno, membra de la Comissió organitzadora de les Jornades, és una invitació a totes les dones, perque no es perdin. "Serà un espai de trobada, de relació, de vinculacions per donar-se poder cadascuna de nosaltres i col·lectivament per fer una societat més justa, social i sense desigualtats. Una societat lliure de les normes heteropatriarcals i capitalistes i tenyida de llibertat".

 

 

La convocatòria és per a dones, lesbianes i trans, grups i col·lectius feministes, els dies 3, 4 i 5 juny 2016, a la Pompeu Fabra.

*Tota la informació de les jornades es pot trobar en els següents enllaços:

 

Informació

 

Program

 

Inscripcions 

 

*No cal la impressió del material ja que es lliurarà en la carpeta d'inscripció.