Barcelona: La pobresa femenina segons l'ODEE / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Economy

There are no translations available.

Segons l'indicador de gènere que es presentarà oficialment  el 17 de maig, augmenta una nova pobresa femenina, que la integren dones formades i  amb experiència.

L’Observatori Dona Empresa Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona ha organitzat una Jornada de sobre  l’Indicador d’Igualtat de Gènere de Catalunya, que tindrà lloc el 17 de maig,  de les 8.45 a 13.00 hores, a la sala d’actes del Palau Macaya de Barcelona*

Núria Lao i Anna Mercadé, presidenta i directora de l’Observatori Dona Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, presentaran la jornada en la que s'analitzaran els resultats de l'estudi elaborat per el Gabinet d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona a petició de l’ODEE. Per primera vegada es crea un indicador que dóna una visió global comparativa per gènere a partir de 22 indicadors de quatre grans grups: formació, mercat de treball, condicions de vida i empoderament. L’estudi pretén donar una visió global de la situació de la dona en comparació amb la dels homes mitjançant els 22 indicadors que s’han combinat per a extreure’n el resultats finals.

A partir dels resultats obtinguts, l’Observatori detecta una nova pobresa femenina, la protagonitzada per dones formades i que un cop arriben al mercat laboral pateixen desigualtat en sous i condicions laborals. Aquesta pobresa que s’allargarà en el temps amb menors pensions i amb menors prestacions per desocupació. Els indicadors també mostren  que s’ha perdut una dècada en l’aprofitament del talent femení en el mercat laboral i que s’ha frenat el procés de reducció de les desigualtats de gènere. 

Consulteu el Programa.

Mireu el pdf

(*) Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona