Internacional: El risc de la independència dels mitjans / La Independent / Noticíes Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

Amb motiu del dia mundial de la llibertat de premsa, el passat 3 de maig, des de l'ONU es ressaltà la tasca periodística i de la llibertat de premsa, tenint en compte la importància dels principis fonamentals i el desenvolupament sostenible que depenen del lliure flux de la informació

 

 

Dia Mundial de la libertad de prensa

 

 

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon va precisar:"aquest és el primer any d'implementació dels objectius de desenvolupament sostenible (ods). La llibertat de premsa i el lliure flux de la informació són necessaris per exigir la rendició de comptes dels líders i el compliment de les seves promeses. Els mitjans, incloent aquells a internet, són els nostres ulls i oïdes. Tots ens beneficiem de la informació que proveeixen ... no obstant això, amb freqüència aquests treballadors són amenaçats, assetjats i fins i tot assassinats".

També va expressar preocupació per les creixents condicions restrictives en què treballen els comunicadors en molts països. Per aquesta raó, va instar els governs, polítics, empreses i ciutadans a adoptar un compromís ferm amb una premsa lliure i independent.

La Directora de la Unesco, Irina Bokova en un missatge per la celebració del Dia Mundial de la Llibertat de premsa, que es va realitzar aquest any a la ciutat d'Hèlsinki, Finlàndia, va subratllat la importància del periodisme lliure i independent per avançar en l'agenda 2030. "Només podem assolir aquests objectius si ho fem junts i amb informació de qualitat" va dir.

Per la seva banda, el relator especial de l'ONU sobre llibertat d'expressió, David Kaye, va advertir que els esforços per contrarestar el terrorisme han posat en risc la independència dels mitjans, sovint a propòsit, i algunes vegades de forma inadvertida.