Mèxic: Constituent CDMX una oportunitat / La Independent / Notícies Génere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

No hay traducción disponible

La nova Constitució de la Ciutat de Mèxic no pot ser una altra oportunitat perduda per garantir els drets de les nenes i dones de la ciutat.

 Breve Mexivo

foto Col·lectiu de les Dones CDMX exigeixen que es garanteixin els seus drets a la ciutat. 

 

Així ho assenyala una petició que circula a la plataforma change.org impulsada pel Col·lectiu de les Dones de la Ciutat de Mèxic.

La petició per una Constitució que garanteixi els drets de les dones afirma que a la Ciutat de Mèxic "no es garanteix la igualtat econòmica i política de les dones, ni ens permet sentir-nos segures en els seus carrers".

 

 

breve mexico

 

Per això demanen al Grup Redactor de la Constitució de la Ciutat de Mèxic que garanteixi efectivament el dret a una vida digna, per mitjà de justícia, dret a una maternitat lliure i voluntària, drets sexuals i reproductius, dret a una ciutat sostenible, a una ciutat segura, drets socials, polítics i inclusió en polítiques públiques.

La petició assenyala que "que les dones a la ciutat de Mèxic necessitem una Constitució que promogui la igualtat efectiva entre homes i dones, que contempli la diversitat d'ètnies, edats, llengües, sexualitats de les persones que vivim a la ciutat i que consolidi les obligacions de les institucions que integren el govern de la Ciutat de Mèxic, per al respecte i garantia dels nostres drets".

 

Aquesta petició pot ser signada en el següent enllaç