Mèxic: Constituent CDMX una oportunitat / La Independent / Notícies Génere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

La nova Constitució de la Ciutat de Mèxic no pot ser una altra oportunitat perduda per garantir els drets de les nenes i dones de la ciutat.

 Breve Mexivo

foto Col·lectiu de les Dones CDMX exigeixen que es garanteixin els seus drets a la ciutat. 

 

Així ho assenyala una petició que circula a la plataforma change.org impulsada pel Col·lectiu de les Dones de la Ciutat de Mèxic.

La petició per una Constitució que garanteixi els drets de les dones afirma que a la Ciutat de Mèxic "no es garanteix la igualtat econòmica i política de les dones, ni ens permet sentir-nos segures en els seus carrers".

 

 

breve mexico

 

Per això demanen al Grup Redactor de la Constitució de la Ciutat de Mèxic que garanteixi efectivament el dret a una vida digna, per mitjà de justícia, dret a una maternitat lliure i voluntària, drets sexuals i reproductius, dret a una ciutat sostenible, a una ciutat segura, drets socials, polítics i inclusió en polítiques públiques.

La petició assenyala que "que les dones a la ciutat de Mèxic necessitem una Constitució que promogui la igualtat efectiva entre homes i dones, que contempli la diversitat d'ètnies, edats, llengües, sexualitats de les persones que vivim a la ciutat i que consolidi les obligacions de les institucions que integren el govern de la Ciutat de Mèxic, per al respecte i garantia dels nostres drets".

 

Aquesta petició pot ser signada en el següent enllaç