Periodistes d'Europa i la Mediterrània avancen temes de la IV Trobada Internacional

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Media - ICT

There are no translations available.

Logo encuentro

Migració, persones refugiades, estereotips i bones pràctiques en la comunicació són alguns dels punts que tractaran periodistes d'uns 15 països en dues reunions prèvies a la VI Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

 

Entre el 14 i 15 d'abril es realitzaran a Barcelona dues reunions paral·leles de la GAMAG Europa (Global Aliance On Mitjana And Gender) i de la Xarxa Mediterrània d'Informació i Comunicació amb Visió de Gènere, que en conjunt s'espera portaran a Catalunya a periodistes de Suècia, Regne Unit, França, Polònia, Romania, Grècia, Itàlia, Noruega, el Marroc, Egipte, Tunísia, Turquia i Espanya.

A partir del 15 fins al 17 d'abril es durà a terme la VI Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, on es preveu hi assistiran un centenar de periodistes provinents també de Llatinoamèrica (Argentina, Brasil, Bolívia, Colòmbia, Cuba, Mèxic, Nicaragua i altres).

 

De gran actualitat

La motivació del periodisme amb visió de gènere és el de comunicar amb una altra mirada, la d'informar des de la perspectiva de les dones i pels seus drets, i, amb aquesta base, en les reunions de la GAMAG i la Xarxa Mediterrània es plantegen tractar temes d'urgència i de total actualitat.

En els programes figuren temes com la violència contra les dones en situació de risc: les refugiades del Pròxim Orient, la cobertura jurídica i social després de les revoltes als països àrabs, avenços i retrocessos del periodisme amb visió de gènere i de la situació de les periodistes i comunicadores, els estereotips i el paper dels mitjans, les bones pràctiques en comunicació, entre d'altres.

Tant aquestes reunions com la IV Trobada Internacional són una "oportunitat d'enriquir-nos i construir des de les experiències del periodisme amb visió de gènere una societat més democràtica i igualitària", assenyala la pàgina web de la trobada. 

Les reunions de la GAMAG Europa i de la Xarxa de la Mediterrània es realitzaran a les seus del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de l'Institut Europeu de la Mediterrània, mentre que la VI Trobada Internacional serà, a més del CPC, a la Universitat Pompeu Fabra.

 

Encuentro videos

 Videos d'entrevistes

Reunió bianual

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG) en la qual està integrada la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (a la qual pertany La Independent), es reuneix cada dos anys en un lloc del món per relacionar-presencialment, discutir i marcar els propers objectius comuns per als propers anys i per canviar, si s'escau, les comissions de gestió i administració interna de la Xarxa.

Les trobades s'aprofiten per denunciar situacions de violació de drets humans i els drets de les dones, aportar els treballs fets en cada territori i acordar un marc ideològic, que se sintetitza en denunciar la invisibilitat del treball de les dones, en la feminització de la pobresa al món i en la denúncia internacional del dret a viure en pau i sense violències.

A Catalunya, la XIDPIC.CAT la integren periodistes, comunicadores i comunicadors del món associatiu que volen exercir la seva feina des de la visió de gènere. La xarxa la formen més de 280 integrants compromeses en una informació i comunicació més democràtica.