Internacional: Associats Unicef i UNFPA per protegir el matrimoni infantil / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

El Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA per les sigles en anglès), i el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF), van presentar aquesta setmana a Nova York, un acord de col·laboració, que servirà per protegir milions de nenes menors d'edat.

 

 

matrimonios forzados

 

L'orientació està encaminada a nenes en estat de vulnerabilitat davant els matrimonis forçats de països com Àfrica, Àsia i l'Orient

Estratègicament el programa busca bàsicament, incrementar l'accés a l'educació i a l'atenció sanitària de nenes, educar els seus pares i mares i les seves famílies, i advertir sobre el perill que comporta el matrimoni infantil.

El Programa també té com a objectiu augmentar les ajudes econòmiques a les famílies més necessitades, i fer complir les lleis vigents en matèria de protecció a les i els menors, relatives a la data límit per casar-se com a edat mínima de 18 anys.

Antoni Lake, Director Executiu d'UNICEF, va advertir que si segueix la tendèencia dels matrimonis infantils, el  2030, serien milions les nenes que es trobarien en aquesta lamentable situació.