Mèxic: Periodistes exigeixen aclarir assassinat d'Anabel Flores Salazar / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

El segrest i assassinat de la periodista mexicana Anabel Flores Salazar, el passat 8 de febrer a la ciutat de Veracruz, va aixecar una onada d'exigències d'aclariment del cas de part d'organitzacions de periodistes que sumen altes xifres de morts i amenaces, moltes d'elles contra dones.

 

Anabel Flores

Només a Veracruz, des de l'any 2011 hi ha cinc periodistes desapareguts i 12 assassinats, assenyala l'agència SemMéxico que a més denuncia que la periodista Martha Izquierdo, el seu corresponsal a l'Istme de Tehuantepec, va ser amenaçada quan es trobava a l'emissora de ràdio que dirigeix.

La Casa dels Drets de Periodistes A.C. en un pronunciament va condemnar el que ha passat amb Flores Salazar i "en la nostra qualitat de periodistes i advocats compromesos en la defensa de la llibertat d'expressió, exigim a les autoritats de procuració de justícia de Veracruz, a realitzar investigacions serioses i eficients, per trobar els responsables de la situació ".

Anabel Flores, col·laboradora del Sol d'Orizaba, va ser segrestada en el seu propi habitatge per homes armats i dies després el seu cos va ser trobat mort en una carretera a pocs quilòmetres de la ciutat.