Internacional - ONU. N.Y: Primera condemna a un Estat per negar l'avortament a una dona / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Salut - Salut sexual i reproductiva

L'estat Peruà, ha estat condemnat a indemnitzar una dona que li va ser negat el 2001 el dret d'avortar el 2001, considerant que van ser violats els seus drets.

 

 onu

 

 

 

Amb 17 anys, la víctima d'aquest fet, estava embarassada i va reclamar el dret a avortar ja que en un Hospital de Lima li va ser diagnosticat que el fetus que portava patia una encefália i malformació congènita, la qual cosa suposa, la manca de part del cervell.

És la primera vegada que el comitè de Drets Humans de Nacions Unides condemna a un Estat per no permetre l'avortament en un tema tan summament greu, basant la seva declaració en què ha considerat que l'avortament és "un dret humà".

En aquest acte s'observa un gran avanç per a les dones a nivell internacional, que porten defensant de fa més de cinquanta anys el dret a decidir sobre el seu propi cos.

Alhora es ressalta en aquesta notícia el fet curiós, que aquest Comitè de l'ONU, té com a president d'un panell d'experts i expertes independents, a l'ambaixador de l'Aràbia Saudita, sent coneguts els constants atemptats d'aquest país als Drets Humans.