Catalunya: L'Associació Noves Vies guardonada amb el Premi Solidaritat 2015 / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

Menció especial mitjans de comunicació a  Fotomovimiento, col·lectiu que ha defensat des de la llibertat de premsa el dret a la protesta com a eina de transformació social.

D'entre les 16 candidatures que es van presentar al premi aquesta 29a d'edició, el jurat* va escollir aquesta  associació referent en les qüestions judicials de menors immigrants no acompanyats (MINA) a Catalunya. El Premi és atorgat per l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) des de 1987 per reconèixer la lluita pels drets humans.

 

 

idhc-logo

 

 

 

L'Associació Noves Vies està formada per professionals del dret i de l'àmbit social que treballen per la integració de menors a la societat catalana. "Amb el Premi Solidaritat es vol destacar la tasca de l'associació i posar en relleu la situació que viuen molts d'aquests menors", segons paraules de David Bondia, president de l'IDHC i membre del jurat que afegeix: "volem destacar el treball d'incidència de l'associació per obtenir sentències exemplars que posen en evidència els sistemes de protecció que vetllen per aquests nens i nenes".

En el marc del Premi Solidaritat, l'IDHC atorga també la menció especial mitjans de comunicació que en aquesta edició reconeix a Fotomovimiento, un col·lectiu de fotoperiodistes nascut a Plaça Catalunya durant l'acampada del 15M al 2011. Des de llavors, les i els seus integrants han documentat amb les seves càmeres les nombroses lluites de la ciutadania per reclamar els drets humans, en un context de retallades socials i restriccions de drets i llibertats.

El propi col•lectiu es defineix com: "un mitjà que dóna testimoni i difusió de la realitat social mitjançant les imatges".

El premi i la menció es lliuraran al Parlament de Catalunya en un acte públic que tindrà lloc el proper 15 de febrer.

 

 

*El tribunal que ha decidit els guardonats està format per Míriam Acebillo, presidenta de la Fede.cat-Organitzacions per a la Justícia Global; Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social; David Bondia, director de l'IDHC; Paquita Deltell, presidenta de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida; Àlvar García Trabanca, Premi Solidaritat 2011; Arcadi Oliveres, històric activista per a la pau i la defensa dels drets humans; Carme Hernández, directora de l'IDHC; Pau Lanao, president de la Coordinadora d'ONG Solidàries-Girona; Oriol Illa, president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, i Laura Aguadé, representant de la Coordinadora d'ONGs de Tarragona.