Internacional - Colòmbia: ONU. Acord per per posar fi al conflicte / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Pau i Resolució de conflictes

Phumzile Mlambo-Ngcuka, secretària general adjunta de Nacions Unides i Directora Executiva d'Onu Dones i Zainab Hawa Banguera, Secretària General Adjunta de Nacions Unides i representant especial del Secretari General sobre la Violència Sexual en els Conflictes, van signar el dia 15 de desembre un acord entre el Govern de Colòmbia i les Forces Revolucionàries de Colòmbia (FAR-EP).

 lallavedelapazgente

Aquesta signatura és per garantir el procés que s'està duent a terme conjuntament, amb l'objectiu d'aconseguir la veritat, la justícia i la reparació per a les víctimes del conflicte. L'acord, representa posar fin a cinc dècades de conflicte, reconeixent el dret de les víctimes com a fonamental. També reconeix les diferents formes de violència sexual relacionades amb el conflicte.

Un dels objectius més importants d'aquest acord, és garantir que no es tornin a repetir mai els crims i atrocitats que es van cometre durant el conficte.

També és imprescindible, que Colòmbia s'enfronti als problemes existents, que en part han estat la causa de tants anys de violència; la discriminació i les desigualtats estructurals, que són part responsable de la profunda violència sexual relacionada amb el conflicte i la violència de gènere.

Insten en aquest acord, al fet que la comunitat internacional segueixi donant suport a Colòmbia en aquest moment històric en què es pot arribar a aconseguir pau i justícia per al poble Colombià i que pugui servir  com a referent al món. Durant la signatura es va reiterar el compromís de seguir col·laborant amb les parts en conflicte.