Catalunya: Revoltades / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Salut - VIH-SIDA

Revoltes amb la prevenció” ha estat el lema del passat 1 de desembre, Dia Mundial de la SIDA, que va utilitzar la plataforma unitària d’ONG-SIDA de Catalunya: l Comitè 1r de Desembre. Aquesta és una organització constituïda l’any 1998 com a plataforma d’ONG que treballen per donar resposta al VIH/sida al territori autonòmic de Catalunya, eradicar l’estigma i la discriminació de les persones que viuen amb VIH-SIDA i que està formada per 24 entitats.

 

 

 

Sida 2015

 

Amb aquest lema han volgut posar al centre, un cop més, la importància de les polítiques de prevenció i de promoció de la salut d’una manera integral. En el seu manifest, també recullen una crítica a la manca de compromís, per part de la Generalitat, en la prevenció del VIH. Montse Pineda, presidenta de la Plataforma va declarar: “portem quatre anys reclamant-los el mateix, els demanem que compleixin els seus compromisos”. Menys excuses, depèn de la voluntat política que es garanteixi el dret a la salut”.

La Plataforma va reclamar un acord Nacional per fer front a l’epidèmia del VIH a Catalunya i contra l’estigma que se’n deriva, així com un pla d’acció urgent i d’acció transversal. En el manifest de la plataforma una de les reclamacions importants és: “l’adequació de les polítiques de salut pública als diferents col·lectius d’homes gais, bisexuals, i altres homes que tenen sexe amb homes.”

Una de les accions portades a terme va ser “Llaços per la SIDA” en què amb la construcció de llaços humans en l’espai públic, es volia denunciar la manca de resposta a les demandes concretes realitzades sobre la revisió dels pressupostos destinats, en l’àmbit de salut, a les polítiques de prevenció i atenció al VIH.