Barcelona - Internacional: " Les Dones Parim, Les Dones Decidim" / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Salut - Salut sexual i reproductiva

Amb les consignes: Les Joves També Desobeïm, Les Dones Parim i Les Dones Decidim, va tenir lloc el dia 28 de setembre, (Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament) un acte-concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, reivindicant el Dret de totes les Dones a poder avortar lliurement i amb totes les garanties.

 

abortoooo

 

Cada any, el dia  28 de Septembre, s'alcen milions de veus arreu del món pèls drets sexuals i reproductius, posant al centre, el dret de les dones a decidir sobre el propi cos, i a fer-ho de forma lliure i segura. Aquests col·lectius exigeixen la despenelització total de l'Avortament voluntari arreu del món.

A Barcelona varen convocar els diversos col·lectius que formen part de la Plataforma pel Dret a l'Avortament,

 

 

 

aborto 11

 

 

Segons les organitzacions de dones participants "donen resposta a l'ofensiva retrògrada, masclista i patriarcal, d'abast internacional, d'ingerència sobre la vida i els cossos de les dones" afirmen des de les associacions convocants, i afegeixen: "Refermem la nostra força, reivindiquem la nostra lluita".

 

 

 

aborto 2

 

 

 

Aquest dia es recorden a milers de dones, que moren al món per avortaments clandestins (47.000 a l'any segons l'OMS), i el fet que encara moltes dones són empresonades per decidir avortar.

A l'Estat Espanyol és nega l'atenció sanitària a dones embarassades sense "papers". Milers de dones avorten cada any, dins i fora de la legalitat, i en molts casos en forma precària i insegura.

La mobilització feminista parla de no desistir en aquesta voluntat de garantir els drets i llibertats de les dones, sense ingerències ni passes enrere.

Fa molts anys que les dones fan aquesta lluita, compromeses a tot el món, per tal d'arribar a aconseguir aquest drets, que consideren són drets humans de les dones.

 

 

 Aborto chili

 

 


També hi participaren i varem llegir Comunicats, dones llatinoamericanes per aconseguir aquests drets a Xile, El Salvador, Perú, i a la resta d'Amèrica Llatina.