Barcelona: JORNADA Víctimes i agressores / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Literature

There are no translations available.

 

La qüestió de la violència contra les dones però també de la violència de les dones és un tema que està guanyant importància en els àmbits jurídic i filosòfic. La jornada "Víctimes i agressores. Primeres aproximacions", coordinada per Elena Losada, del Centre Dona i Literatura, es proposa fer una primera aproximació a l'anàlisi de la representació d'aquestes formes de violència i a l'aplicació de conceptes de la criminologia crítica, la criminologia feminista o la victimologia a la narrativa criminal escrita per dones.

Durant la jornada es presentaran també algunes publicacions recents: el llibre Tras la pista (Icaria, 2015) i el monogràfic de la revista Lectora, núm. 21 (2015), titulat Noir and Female: Women Writers of Crime Novels in the Iberian Peninsula. Hi participen l'escriptora i fiscal Sonia Martín, Cristina Alsina (Centre Dona i Literatura), Lourdes Otaegi (Universidad del país Vasco/Euskal Herriko Unibersitatea), Francesco Ardolino, María Xesús Lama, Anna Maria Villalonga (Universitat de Barcelona) i Álex Martín (Universidad de Salamanca). La jornada s'emmarca dins el projecte de recerca "Víctimas y agresoras. Representaciones de la violencia en la narrativa criminal escrita por mujeres", que continua la línia de l'anterior projecte MUNCE.

 

Assistència oberta. Divendres 9 d'octubre de 2015. A les 9h 30m. Sala Gabriel Oliver, Edifici Josep Carner, Universitat de Barcelona, c/ Aribau 2, pis -1. Barcelona
Organitza: Centre Dona i Literatura

Més informació