Internacional - Estat Espanyol: #NoalTTIP / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Drets Humans - Drets de les Dones - Drets de les Dones

There are no translations available.

La campanya estatal #NoalTTIP, que agrupa tant les campanyes territorials com organitzacions socials, sindicals i polítiques de tot l'estat contràries al tractat que negocien des del 2013 la UE i els Estats Units d'Amèrica, s'ha reunit a Barcelona aquest cap de setmana,per tal d'analitzar l'actual estat de les negociacions i coordinar les estratègies de cara als pròxims mesos, especialment la setmana d'acció contra el TTIP del 10 al 17 d'octubre.

 

 Stop

   

Aquest Tractat preten obrir la porta a una estratègia regressiva dels drets socials, mediambientals i culturals, prioritzant el lliure comerç de les empreses, davant del gaudi d'aquests drets i davant del benestar de la societat.

En aquesta Campanya hi estan participant centenars de moviments socials, ecologistes, ONG de solidaritat internacionlista, sindicats, partits polítics, organitzacions de consumidors, organitzacions de petites i mitjanes empreses, observatoris de drets, Feministes, instituts d'investigació, i un ampli nombre d'intel·lectuals, que denuncien el contingut i les conseqüències del Tractat.


La Iniciativa Ciutadana Europea autoorganitzada contra el TTIP i el CETA ja ha sumat 2.783.557 signatures.

La campanya ha valorat les mobilitzacions i la pressió política que hi ha hagut en els últims mesos, analitzant totes les accions empreses contra el tractat, entre les quals s'hi troben: les xerrades informatives, debats, jornades i seminaris, organitzats el dia d'acció global del passat 18 d'abril.

Les imminents eleccions generals a l'Estat espanyol podrien obrir les portes a un govern en oposició al TTIP, fet pel qual s'estudiaran estratègies a seguir els propers mesos.

"No es tracta únicament de resistir" - afirmen- "sinó també de construir, i de plantejar alternatives en comú i des de baix, i convertir aquestes trobades en objectiu d'una mobilització global per a la transformació social".

 

 

caravana-feminista2015

 

També les Feministes estan participant en la Campanya contra la TTIP "que amenaça les nostres vides i reforça les lògiques del Patriarcat, i també posa en perill els nostres drets, la democràcia i les possibilitats de construir sobiranies, de decidir com volem viure", diuen des de La Marxa Mundial de Dones (MMM) que està participant activament en aquesta campanya.

Sota el lema "Estarem en marxa fins que totes siguem lliure" el març de 2015, MMM va iniciar una caravana de milers de dones que recorre Europa fins a mitjans d'octubre. La ciutat de partida fou Nusaybin (Turkia) i finalitzarà a Coimbra (Portugal). Han passat pel Kurdisatan turc en solidaritat amb les dones Kurdes i en homenatge a totes aquelles que pateixen el setge de l'Estat Islàmic a Kobani. Passa pels Balcans, Itàlia i sud de França, entrant a l'Estat Espanyol camí de Portugal. Possiblement del 25 al 28 de setembre estiguin a Barcelona, continuant cap el País Basc i Galícia, amb una possible parada a Astúries.