Fent camí cap a les jornades del 2016. Radical-ment Feministes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

 

Libertarismo

Foto:libertarismo.org

 

 

La celebració de grans trobades feministes cada cert temps s'ha convertit en una fita d'il·lusió i d'estímul per diferents feminismes del nostre país.

 

Des de fa quaranta anys, el moviment feminista català té una cita especial en els anys acabats en 6: l'any 1976 van tenir lloc les "Primeres Jornades Catalanes de la Dona" i l'any 1996 un grup de dones, moltes de les quals avui formen part de la Xarxa Feminista, van organitzar els "20 anys de Feminisme a Catalunya". L'any 2006 la Xarxa Feminista va impulsar la trobada "sabem fer i fem saber".

La proposta es participar en una gran trobada a Barcelona els dies 3,4 i 5 de juny del 2016. L'objectiu són unes Jornades Feministes àmplies, obertas divertides, creatives i flexibles, on la diversitat de pensament, de sentir, de fer, d'identitats i opcions es convoquin i es trobin. Jornades per a crear espais físics, mentals i simbòlics, que visibilitzin tota la riquesa que conté el feminisme.

En procés de preparació, després d'haver reflexionat i debatut sobre la metodologia de les jornades, la intenció ha estat sempre arribar a consensos per aconseguir que conflueixin les diferències, dinamitzar xarxes polítiques del feminisme, facilitant la relació entre als diferents eixos, proposats per les Jornades.

Es proposa a diferents grups, que ja treballen temes semblants, que su

min les seves experiències i diferents trajectòries per crear espais on es puguin articular els diferents feminismes.

Feministes que han participat en l'organització i realització d'anteriors Jornades diuen: "Creiem que són necessàries aquestes trobades entre dones de diferent pensament dins del feminisme, posar aquestes diferències en comú, agitar-les, per aconseguir marcar nous objectius conjuntament, ja que d'aquesta manera s'han aconseguit grans canvis".

A través d'aquestes trobades s'ha incidit d'una forma important en modificar les lleis patriarcals que diferents partits han volgut mantenir, lleis retrògrades i fora dels drets humans de les dones. Comenten que: " ja és hora que portin a la pràctica política un pensament progressista i d'igualtat, el que les dones porten tants anys exigint al carrer".

El lema de les últimes Jornades Feministes de Catalunya va ser: "Sabem Fer i Fem Saber"

 

 

radicalment

 

Jornades Feministes 2006, Llars Mundet