7N Marxa estatal a Madrid

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

There are no translations available.

 7N-banner-blog-1170x819 - copia


El proper dia 12 de setembre a Madrid, tindrà lloc la  2ª trobada preparatòria de la gran Marxa estatal convocada pel moviment feminista de tot l'estat espanyol cara al proper 7N d'aquest any 2015.

La Plataforma de dones que estan duent a terme la dinamització d'aquesta important acció està donant exemple de com fan política les dones, dialogant, intentant sumar les diferències per d'aquesta manera sortir al carrer amb una consigna clara, "Prou de terrorisme masclista", intentant que s'entengui com resolen les diferències les dones, intentant des dels dissentiments arribar al consens, lluny de les postures del sistema patriarcal.

Hi ha hagut, mentre s'està treballant en l'organització de la trobada, assassinats de dones, com el de la Laura a Palma de Mallorca i ha calgut desviar esforços, ja que han fet escrits, concentracions, denúncies, etc.

Fins a la data, i esperant la trobada del dia 12 de setembre per decidir definitivament la Marxa, la idea és que la manifestació s'iniciï des del Ministeri de Sanitat i Serveis Socials i Igualtat el dia 7 de novembre de 2015. El recorregut definitiu es decidirà però en aquesta propera trobada a Madrid.

Està previst que a la capçalera hi siguin presents totes les organitzacions de dones de tot l'Estat Espanyol i el lema será en les quatre llengües de l'estat.

El lema acordat fins avui és "Prou terrorisme Masclista".

 

Marcha e4stal mujere scon megafono

 

També hi ha una proposta de Manifest. On entre altres denúncies hi ha la següent: "La violència masclista té la seva màxima expressió en els assassinats de dones, però existeixen i conviuen amb tota mena de violències, algunes més visibles que altres que segueixen invisibilizades.Entre les mes visibles hi ha, la violència sexual, l'assetjament laboral i sexual, la trata de dones, la violència simbòlica, l'assetjament sexual de carrer i La violència econòmica per part de les parelles o ex-parelles. Aquesta violència masclista és la manifestació més clara de les relacions històriques de poder, i desigualtat entre dones i homes. La missió dels Poders Públics ha de ser Combatre aquesta desigualtat.".

En deu anys hi ha hagut més de 1.300 assassinats de dones, mai se li ha donat a aquesta tragèdia la importància que té a nivell de drets humans. Han estat assassinades per terrorisme masclista i per violència d'estat (per no prendre mesures excepcionals per aturar aquest feminicidi). Hi ha hagut més dones assassinades que en tots els anys que han estat actives les bandes terroristes a l'Estat Espanyol, com ETA, GRAPO, AAA i altres.