Catalunya: Es constitueix la comissió Montserrat Roig al CPC / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Memòria - Personatges

El Col·legi de Periodistes participa i acull una comissió que s'ha creat per a commemorar el 25 aniversari de la mort de la periodista i escriptora que se celebrarà durant el 2016.

 

  Montserrat-Roig3

 Foto: Pilar Aymerich

 

Amb motiu del 25è aniversari de la mort de la periodista i escriptora Montserrat Roig, que es celebrarà el 10 de novembre de 2016, es constitueix una comissió per rendir homenatge i divulgar el llegat de l'autora. En aquesta comissió hi ha el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), la Institució de les Lletres Catalanes, la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, el fill de la autora i la fotògrafa i amiga, Pilar Aymerich.

Es vol fer arribar els escrits de Montserrat Roig a las dones y homes més joves, raó per la qual s'organitzaran debats, conferències, lectures, una exposició itinerant i la realització d'un documental.

La iniciativa neix de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), que dedicarà un dels seus monogràfics "Dones dossiers" a l'escriptora Montserrat Roig, conjuntament amb Maria Aurèlia Capmany, de la qual també se celebrarà el 25 aniversari de la seva mort.

El Col·legi participa en la comissió ja que Montserrat Roig va ser una periodista reconeguda i actualment ja dona nom al Centre de Documentació de la pròpia institució.