Internacional: l'OIT contra el treball infantil / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

 

L'Organització Internacional del Treball (OIT), ha constatat a través de l'informe realitzat el 12 de Juny 2015, Dia Internacional contra el Treball Infantil, (DiTi), que hi ha 168 milions de nens i nenes menors que estan patint explotació infantil. D'aquests i aquestes, 120 milions tenen de 5 a 14 anys.

 

 

Foto breve onu

FOTO Nen nepalès treballant a Kathmandú. Foto d'arxiu: David Longstreath / IRIN

 

 

Guy Ryder - director general de la OIT-, indica que en aquest informe es demostra la necessitat d'adoptar polítiques per enfrontar-se a aquesta tragèdia, una de les més importants és l'educació, que els nens i nenes vagin a l'escola, i rebin una bon ensenyament fins a l'edat legislada per poder treballar, ja que la seva formació és un determinant per al seu futur. Si no fos així, correrien el risc de quedar fora del Mercat Laboral.

Ryder, subratlla, que un gran percentatge de joves de 15 a 17 anys, realitzen feines que estan considerades com a perilloses, per la qual cosa s'hauria de fer l'esforç de crear llocs de treball dignes per a aquests joves.

El 2002, el dia 12 de juny va ser constituït i declarat per l'OIT com a Dia Internacional contra el Treball Infantil, (Diti), data per difondre, denunciar i donar a conèixer  a nivell internacional  aquest drama  i posar-lo en el centre de la política, i així crear iniciatives per intentar resoldre'l, i que s'involucrin els governs, sindicats i societat civil.


Per aquest 12 de juny, s'ha volgut impulsar l'educació de qualitat i fer-la gratuïta i obligatòria per a nens i nenes, fins a l'edat mínima d'accedir a la feina, assegurant polítiques nacionals sobre el treball infantil i l'educació perquè siguin eficaçes i coherents, invertint en una educació de qualitat i en personal docent.