Catalunya - Estat espanyol: Teresa Forcades s'embarca en la Flotilla de la Llibertat / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Drets dels Pobles


El dia 2 de juny, va tenir lloc al Teatro del Barrio de Madrid, una roda de premsa en la qual l'organització Rumb a Gaza, anuncià la Tercera Flotilla de la Llibertat.

 

Rumbo a Gaza

 


Hi van participar representants de col·lectius dels moviments socials i representants de la cultura, així com activistes per la fi de la guerra, i en solidaritat amb el poble Palestí.

En aquesta Roda de Premsa, s'hi donà informació de la situació que està visquent sobretot, la població civil, acreujada per la guerra de Síria.

També s'hi presentà a Teresa Forcades, com la primera de les quatre passatgeres representants de l'Estat Espanyol que embarcaran properament en la Tercera Flotilla de la Llibertat, Rumb a Gaza.

Teresa Forcades denuncià la complicitat armamentista entre l'Estat espanyol i Israel, afirmant que sense la complicitat dels governs occidentals no es podria mantenir l'ocupació. També digué que "Els cossos de seguretat de l'Estat espanyol compren a Israel armes provades contra població civil a Gaza".

Amb aquestes accions explicà Teresa Aranguren, portaveu de Rumb a Gaza, que "les flotilles, més enllà de navegar a Gaza, el que intenten és arribar a les consciències de la societat internacional". També membres de la comunitat i de l'ambaixada palestina i de diversos partits polítics destaquen la importància que té aquesta acció, a nivell internacional, per aconseguir la Pau i la fi de l'ocupació,  exigint respecte pels drets humans del poble palestí.

Des del principi de les iniciatives de la flotilla, aquestes han estat recolzades per una gran part de la ciutadania, de l'àmbit de la cultura i alguns representants polítics. A aquesta Tercera Flotilla s'hi ha  sumat l'organització Pallasos en Rebeldía. Entre diversos esdeveniments culturals, hi haurà la rebuda del 'Marianne' a Bueu (Galícia), primer port de l'Estat espanyol on ha recalat aquest pesquer. Pepe Viyuela, en representació de Pallasos en Rebeldía, va parlar de la situació tan tràgica actualment a Gaza després dels últims bombardejos, exposant la necessitat d'actuar, ja que, segons les seves paraules "el silenci ens fa còmplices".

Amb l'objectiu de recaptar fons, els dies 11 i 12 de juny, es realitzaran concerts i gales circenses  organitzades per Pallasos en Rebeldía, també amb importants artistes com: Leo Bassi, Pepe Viyuela, Juan Diego Botto o Mr. Kilombo.

Aquest any s'han aconseguit recursos a través d'una campanya de crowdfunding amb les aportacions de centenars de persones.