#7N contra el Terrorisme Masclista amb corresponsabilitat de la Llei

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

recursos violencia 11

 

 

L'Associació Ve-la Luz, de Galícia, ha mostrat la seva repulsa pel crim masclista dut a terme en un Hospital d'Ourense, on la víctima estava ingressada a conseqüència d'una greu commoció cerebral a causa de les agressions rebudes per part del seu marit el passat mes d'abril.

  

La guàrdia civil va efectuar una investigació sobre els fets, i veient indicis de perill, aconsellà a la jutgessa que portava el cas, Cristina María Fernández Viforcos que dictés  ordre d'allunyament per al marit. La Jutgessa, a criteri seu, no ho va considerar oportú.

Tambe denuncia, Ve-la Luz, que: les ordres d'allunyament han baixat en els últims anys un 20%; que el 2014 van quedar desprotegides mes d'un 16% del total de les dones que van cursar denuncies a Galícia, havent-se escurçat el temps de protecció; el descens a mínims de les condemnes dels maltractadors. I sosté que "cap partit s'ha implicat, seriosament, en la lluita contra aquesta xacra" en els programes polítics per a les pròximes eleccions.

Consecuenment amb al tema, una associació de dones de Sevilla membres de la Plataforma "Marxa Contra les Violències Masclistes", organització que comparteix l'objetiu de la gran Manifestació el dia 7 de Novembre d'enguany a Madrid, van realitzar un acte per a comprometre a les diverses candidatures de l'Ajuntament de Sevilla en una  Declaració pel Dret a una Vida Lliure de Violència de Gènere, perquè hi fós present en els seus programes electorals.

Tambe s'està treballant des de les xarxes utilitzant els HL: # TerrorismoMachista # CuestiónEstado i també #NosFaltanTodas #7N.

I es comencen a escoltar veus com: "Hem fer accións contundents; Ja n'hi ha prou d'assassinats; Cal denunciar a jutges i jutgesses, per ser corresponsals dels assessinats , a  tots i totes que han tingut alguna responsabilitat en morts de dones i criatures, els i les hem de denunciar amb noms i cognoms; Hauriem de crear tribunals populars de dones i fer comdemnes públiques, creant una llista de jutges i jutgesses, indesitjables, irresponsables i masclistes;  Caldria fer seguiment d'aquestes comdemnes i començar a accionar-hi en contra amb la llei, fins i tot arribant a tribunals internacionals, si és que en aquest país la impunitat segueix estant a l'ordre del dia; Cal també incloure en les denúncies la part de responsabilitat de l'estat en aquesta xacra contra les dones".