Barcelona - Bolivia: "Descolonització i Despatriarcalització" / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Drets dels Pobles

 

A la Fede.cat, tindrà lloc el dia 7 de Maig la presentació de l'última publicació de la col·lecció Feminista Sempre. Aquest número porta per títol "Descolonització i Despatriarcalització de i des dels Feminismes d'Abya Yala", escrit per Maria Galindo i Ochi Curiel.

 

Mujeres Creando

 

L'acte comptarà amb l'assistència d'una de les autores, Maria Galindo, realitzadora audiovisual, activista i creadora de Mujeres Creando, moviment feminista anarquista de dones bolivianes amb mes de 20 anys de trajectòria.


La col·lecció Feminista Sempre, va néixer amb l'objectiu de recollir les diversitat dels feminismes, fer divulgació i establir diàleg amb ONG de cooperació internacionals sobre aquests temes.

Segons les autores: "En aquesta publicació, hem triat els temes de la descolonització i la despatriarcalització, ja que formen part del nucli de reflexions i debats dels feminismes no hegemònics a ambdues ribes de l'Atlàntic".  Plantegen una crítica profunda al rol que molts estats, organismes internacionals i ONGs de cooperació al desenvolupament han tingut amb els anomenats països del Sud.

Maria Galindo i Ochy Curiel afirmen:"aquests actors s'han dedicat a captar i instrumentalitzar els sabers i pràctiques feministes per emmascarar-les en categories de gènere que es dediquen a despolititzar i tecnificar la perspectiva feminista, tot desplaçant les pròpies dones com a subjecte polític del feminisme".

En l'acte s'obsequiarà a les assistents amb un exemplar d'aquest darrer número ..

*Entrevista a Maria Galindo