Barcelona: El documental "Menopausa rebel" al catàleg Mostra-Distribucions / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Movies

There are no translations available.

"La menopausa és el començament de la vida!". Aquesta afirmació de Thérèse Clerc, és la idea central de Menopausa rebel, un documental realitzat el 2014 per Adele Tulli, que dóna a conèixer l'activisme i les experiències d'aquesta dona francesa de 85 anys que va posar en marxa la Casa Baba Yaga, un innovador projecte de convivència desenvolupat a Montreuil (París) per a dones de més de 65 anys.

 

 

Menopausa rebel 1

 

 

El film recull les experiències de les dones que hi viuen i elabora un retrat íntim de Thérèse, una dona que viu la maduresa com "un temps de completa llibertat" tot contradient així tots els tòpics propis de la cultura androcèntrica, que havien associat aquesta etapa vital a la pèrdua de la feminitat i de la capacitat de seducció. A través de la mirada de la protagonista, l'acceptació de l'edat, la consciència dels canvis constants del cos i, en definitiva, la vellesa, apareixen com una experiència no només positiva sinó també com una època de plenitud, allunyada de les pressions de models predeterminats i oberta a la vivència plaent i festiva d'un domini sobirà sobre el propi cos i la pròpia vida.

 

adeletulli2

 

 

Aquest passat 27 d'abril,  a la Sala Gran de LaBonne, tingué lloc la sessió d'estrena amb la presència de la directora, Adele Tulli, i de Thérèse Clerc.

El documental es va programar l'any passat a la 22ª edició de la Mostra Internacional de Films de Dones i a partir d'ara forma part del catàleg Mostra-Distribucions, creat per a difondre més àmpliament alguns dels films exhibits a les diferents edicions.