Presentació d' Alerta Feminista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

 

Lema

 

Dissabte 25 d’abril es va presentar públicament Alerta Feminista, al Pou de la Figuera, al barri vell de Barcelona. Més d'un centenar de persones hi varen assistir per donar suport al  Manifest, ja signat per més de 600 dones, i continuar amb la difusió dels seus continguts i campanyes.

 

 AF 

Lola Majoral presentà l'acte que va consistir en la lectura de breus reflexions per part de 19 dones i  1 home en representació de la diversitat de col·lectius que aplega Alerta Feminista, en una valoració d'aquesta iniciativa i finalment en la lectura del Manifest.

 

AF presentadora    AF Otero

 

Entre les lectures de les reflexions s'hi varen poder escoltar, a voltes lemes i a voltes propostes sobre i per a: la sobirania del cos, el respecte per la terra, la sobirania dels pobles, i contra el TTIP; per una pràctica econòmica centrada en la sotenibilitat de la vida; contra la militarització de la societat, contra la presència de cossos policials i militars en els espais públics; el dret a una maternitat lliure i desitjada i un part conscient, sentit i consentit; una sanitat pública que respecti el dret al propi cos; per constatar la fortalesa i la llibertat de les dones alhora que reclamar els recursos i la impunitat zero davant les violències masclistes; pel mon rural i les dones pageses; que des dels moviments socials, els partits etc. les dones que fan política marquin les agendes polítiques; unes noves masculinitats contra les masculinitats hegemòniques...

 

AF Vivas

 

AF dues joves     AF Tamaia

 

 

La voluntat recollida rera totes aquestes reflexions i d'altres, foren manifestades en l'objectiu de despatriarcalitzar el món i la vida, de fer trontollar l'ordre simbòlic patriarcal, de construir el món amb una nova mirada, pensar-ho tot de nou... en el convenciment que tot allò personal és polític.

 

 

AF sola  AF S.C  AF sol


 

AF darrera

 

També durant l'acte hi hagueren salutacions a col·lectius del País Valencià (en plena Diada) i en suport a les anarquistes represaliades.

Els col·lectius d'Alerta Feminista van manifestar la seva satisfacció "per haver estat capaces de generar un espai on la riquesa i diversitat dels feminismes ens podem trobar, des d'una perspectiva radical i transformadora, per a reforçar-nos i donar-nos reconeixement, visibilitat i autoritat, en la pràctica d'una política de la relació que ha de ser despatriarcalitzant".  També consideren que poden  "... des d'aquest lloc físic, simbòlic, polític, continuar generant nova política".