Barcelona: "Furtiva mujer", un veritable guisat de teatre / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

 

"Furtiva mujer" és una obra de teatre, de Mirta Mansilla, mestra i actriu de teatre d'origen argentí, que es representarà en breu a Barcelona*. Aquesta actuació teatral vol ser una una activitat  per vincular l'educació en salut alimentària amb el teatre.

 

 

alt

 

La fundadora de "Cocina y arte" és  Vanessa Barbeito, gallega i experta en "alimentació conscient", i tal com explica ella mateixa a la web del Projecte, s'ha  dedicat a treballar en la cura i prevenció de la salut al llarg de deu anys: "després de formar-me en infinitat de teràpies, destacant la nutrició en els seus diferents corrents, he arribat al punt de cocció òptima. La intenció és augmentar la consciència en el món de l'alimentació, aprofitant que la cuina està de moda".

Per aconseguir aquest efecte Barbeito creu que cal fer el desenvolupament en 2 àrees principalment, una educativa, Cuinar-te i una altra d'artística-cultural, cuin-arte.

A la primera hora de l'espectacle Barbeito, parlarà del Fetge i les emocions, destacant la ira i frustració, posant l'accent en la importància d'aquest òrgan en les regulació emocional. I també sobre com millorar la seva expressió a través de la presa de consciència de llur espai en el nostre organisme i del reconeixement dels aliments necessaris i canvis en l'estil de vida perquè les emocions flueixin millor.

En la següent hora es podrà disfrutar de l'obra de teatre pròpiament dita:"Furtiva mujer". Una recepta de diversos autors -Borges, Cortazar, Rulfo, etc - que reflecteix aquest tipus de sentiments, viscuts per dones capaçes d'estimar, venjar-se, ser fortes, visionàries i grandioses.

"Furtiva mujer" s'ha presentat en diversos escenaris - Semana de la Mujer a Bariloche, (Argentina), Escola de teatre "La Casona" (Barcelona), Institut Cervantes (París), Universitat de Cayey (Pto. Rico), Teatre Rosenlund (Estocolm) Universitat de València, etc.

 

*Dijous 7 de maig, a les 19 hores a un estudi de pintura de Barcelona. Aforament limitat, reserva  per mail . L'entrada és lliure, però es demana col·laboració.