Internacional - ONU Mujeres: Conseqüències de les guerres per a dones, nenes i nens / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Transcorreguts quatre anys del conflicte armat a Síria, les principals víctimes han estat, dones, nenes i nens, i les tràgiques conseqüències que aquesta guerra deixa al país seran difícils de superar.

Siria

Foto:Getty

El 2014, transcorreguts quatre anys de l'inici de la guerra, ONU dones va fer públic un informe sobre la situació de les dones "Nosaltres només guardem silenci. Violència de gènere contra refugiades sirianes a la regió del Kurdistan iraquià ", en el qual es va denunciar que dones desplaçades de la guerra a Síria, van buscar asil a l'Iraq, on estan vivint en condicions infrahumanes. No tenen atenció sanitària, accés a l'educació, sense recursos econòmics a causa de la falta d'ocupació, i sense cap tipus de seguretat, de manera que estan exposades a violència de tota mena, violació sexual, violència de gènere, i estan obligades a matrimonis forçats.

Al llarg d'aquesta aferrissada guerra, han mort més de 104 mil civils, dels quals 7000 són dones, i més de 11000 menors d'edat.

Segons l'observatori Sirià, són més de 220 mil persones entre mortes i desaparegudes. Més d'un 50% són civils, la resta soldats de tots dos bàndols. Malauradament segons fonts humanitàries les xifres encara són més grans.

Segons Unicef, és ja el conflicte que majors conseqüències ha tingut per a la infància a Orient Pròxim, ja que hi ha milions de nens i nenes afectats.