Barcelona. CONFERÈNCIA Bruno Clément parlarà sobre Arendt, Heidegger i l'amor / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Temes Culturals

 

El Seminari Filosofia i Gènere, del Grup de Recerca Consolidat Creació i pensament de les dones, organitza la conferència* de Bruno Clément titulada "L'amour est-il soluble dans le concept?". Bruno Clément és professor de la Université Paris 8, va ser president del Collège International de Philosophie (2004-2007) i recercador al CNRS (2009-2010).

El seus principals eixos d'estudi són la relació entre filosofia i literatura, en especial sobre l'estil dels filòsofs, i el teatre de Samuel Beckett. Entre les seves nombroses publicacions, cal destacar L'œuvre sans qualités: Rhétorique de Beckett (1994), Le lecteur et son modèle: Voltaire-Pascal, Hugo-Shakespeare, Sartre-Flaubert (1999), L'invention du commentaire: Augustin, Jacques Derrida (2000) i, amb Marc Escola (dirs.), Le Malentendu: Généalogie du geste herméneutique (2003), i Emmanuel Levinas et les territoires de la pensée (2007) amb Danielle Cohen-Levinas. La conferència, al fil de la correspondència entre Arendt i Heidegger, tindrà com a nucli el concepte d'amor. L'acte s'emmarca dins el V Cicle internacional de conferències Primaveres arendtianes.

 

 

*Divendres 17 d'abril de 2015 a les 11h. Seminari del Departament d'Història de la Filosofia. Facultat de Filosofia, Universitat de Barcelona. c/ Montalegre 6, 4t pis. Barcelona.

Organitzen: Seminari Filosofia i Gènere. GRC Creació i pensament de les dones

Més informació