Barcelona: Francesca Gargallo i els feminismes de l'Abya Yala / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Aquesta setmana la feminista Francesca Gargallo visita Barcelona per promoure un diàleg entre els feminismes de l'Abya Yala, comunitari i descolonial.

 

Francesca Gargallo

 

Francesca Gargallo

 

 

Per iniciativa de la Casa Iberoamericana de la Mujer en Barcelona (CIMB), el Feminisme comunitari, el feminisme descolonial i els Feminismes des del Abya Yala es troben per reflexionar com es construeix, s'activa i es transformen les lluites des de les dones diverses per qüestionar i denunciar el poder colonial, impregnat de racisme, classisme, etnocentrisme , patriarcat, sexisme, capitalisme i altres factors d'opressió, però també per evidenciar les propostes innovadores, plenes de saviesa i poder col·lectiu que generen aquests feminismes.

 

Per aquest motiu, Francesca Gargallo, escriptora italiana i feminista autònoma presentarà a Barcelona, aquest dijous 9 d'abril, el seu llibre: "Feminismes des d'Abya Yala. Idees i proposicions de les dones de 607 pobles en la nostra Amèrica ". A més, el divendres 10 d'abril, compartirà amb Leticia Cruz, feminista comunitària, i Sara Cuentas, feminista descolonial, un espai de reflexió i anàlisi en el taller" Diàlegs amb el feminisme comunitari i descolonial ".

 

 

Presentació del llibre:

dijous 9 d'abril a Llibreria Próleg a les 18: 30 h.

C/ Sant Pere Més Alt, 46 - Barcelona (Metro Urquinaona)

 

Taller:

Divendres 10 d'abril a les Instalacions de Lafede.cat

16:30  a 20:30 hrs

C/ Tàpies, 1-3,  Barcelona (Metro Paral·lel)