Internacional - Barcelona: campanya “Txetxènia, trenquem el silenci”) / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Pau i Resolució de conflictes

Els dies 16 i 17 es trobaran a Barcelona, activistes russes, txetxenes i congoleses

Participaran en un seminari sobre el paper de les dones durant els conflictes armats al Congo i a Txetxènia

  

xerrada-colloquidones 1

 

Organitzat per la Lliga dels Drets dels Pobles (Campanya "Txetxènia, Trenquem el silenci"), les dones que impartiran aquest seminari són cinc destacades activistes, expertes, vingudes expressament des de Rússia, Txetxènia i la RD Congo, parlaran de la seva experiència i treball com activistes en Drets Humans.

Elles són: Elena Vilenskaia, és pedagoga de formació, de 1991-2004, va treballar en l'ONG "Mares dels soldats de Sant Petersburg" i des de 2004 fins a l'actualitat a la "Casa de la Pau i No Violència". Està involucrada en un projecte de reconciliació i diàleg amb el poble txetxè, en concret amb la ciutat de Novie Aldy, on militars de Sant Petersburg van dur a terme una massacre de civils a l'any 2000; Rukiyat Khadzhieva que des de 2006 treballa a l'ONG "Memorial" de Txetxènia, encarregada del programa de desaparicions forçades, treballa en els diferents nuclis urbans de Txetxènia investigant les desaparicions durant les dues guerres. En el seu treball ha investigat més de 1.000 casos de desapareguts, la major part d'ells a mans dels cossos de seguretat; Taus Serganova; Filòloga i pedagoga de formació, treballa com a Directora de l'oficina txetxena de la revista independent del Caucas "Dosh". A la revista escriu normalment articles sobre dones i la secció "Les busquen i esperen", en referència a les persones desaparegudes; Sabine Kakunga, especialista en gènere, llicenciada en Sociologia, coordina la Plataforma d'Àfrica Central del Centre National de Coopération au Développement de Bèlgica (CNCD). És responsable de "programmes et plaidoyer". Consultora i representant del CNCD-11.11.11 a la plataforma "Be gender", presidenta del "grup de treball dels drets sexuals i reproductius". Activista i formadora de dones a la RD del Congo; i Elisabeth Masika Sekanabo; presidenta de AMUKA asbl, Association belge pour les femmes au Congo. Fou reconeguda "Femme de Paix 2011" per la seva trajectòria d'activista i de treball per la reconciliació.

També participaran en una xerrada-col·loqui el dilluns 16 a Ca la Dona amb el tema que tractaran al seminari, sobre el paper de les dones durant els conflictes armats, al Congo, a Rússia i Txetxènia.  La totalitat del programa forma part de la campanya "Txetxènia, Trenquem el silenci".