El PP humilia a les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Salut - Salut sexual i reproductiva

 

jodecideixo1-150x150

 

 

De nou, el PP, "amb una actitut despòtica i masclista contra les dones" està aconseguint una mobilització massiva i urgent de tot el moviment de dones de l'Estat Espanyol.

Les dones que es van manifestar ja el mateix dia 18 de febrer, dia que el govern del PP anunciava la seva  reforma de la Llei de l'Avortament, constaten que: No va ser suficient la marxa massiva a Madrid amb el tren de la llibertat contra la llei Gallardon; No és suficient que faci més de trenta any que s'exigeixi l'avortament lliure i gratuït en el ple dret de les dones a decidir el que volen fer amb el seu cos en qualsevol moment de la seva vida; i, que finalment, han arribat a la humiliació de les dones per sentir-se mes prepotents, fent-les sentir incapaces de prendre les seves pròpies decisions.

 

Ahir, 18 de febrer,  a Barcelona es va convocar una important concentració a la Delegació del Govern per a la retirada del projecte de llei del PP en relació a l'avortament. Entre altres consignes cridaren: Dret a l'avortament lliure i gratuït i per decisió de les dones; Dret al propi cos. L'avortament ha de ser un dret i no un delicte; Fora del codi penal!! Despenalització ja!!; Prou hipocresia i manipulació de la dreta i l'església contra els drets de les dones; ...

També reclamaren que "l'avortament sigui practicat dins de la xarxa sanitària pública i concertada regulant l'objecció de consciència i garantint la seva realització" i "prou detencions ni processaments per avortament amb desaparició immediata de totes les responsabilitats penals que s'han produït i s'estan produint".

 

 

  

 abortamen

 

Imatge:Cartell de la concentració del dia 18 de febrer de 2015 a Barcelona  

 

 

 

Les manifestants afirmaren que continuaran exigint el dret a l'avortament lliure i gratuït fins que així es legisli. Creuen que aquesta reforma és una estratègia davant les properes eleccions, tractant d'aconseguir el vot de la dreta reaccionària a costa dels drets fonamentals i exclusius de les dones. També fan una critica a les esquerres "ja que ha de reaccionar i donar suport a les dones davant aquest atemptat",  i opinen que han d'incloure en els seus programes "definitivament i clarament que la dona és sobirana de la seva vida, la seva maternitat i del seu cos".

Aquesta opció del PP, d'una Proposició de Llei Orgànica del seu grup parlamentari, és per intentar legislarla abans de la fi de la legislatura, "possiblement i esperem sigui l'última", comenten.

Amb aquesta reforma "El PP, deixa en la indefensió a les dones més vulnerables, a les més joves, que es veuran abocades a l'avortament clandestí i insegur" segons diu la portaveu socialista d'Igualtat Carmen Monton, que afegeix: "És tan vergonyosa la reforma que cap ministre ha volgut fer-se càrrec d'ella, i ha hagut de ser el grup parlamentari qui la porti al Congrés".

L'Article proposat pel PP (que s'inclouria en la Llei d'autonomia del pacient) diu: "Per a la interrupció voluntària de l'embaràs de menors d'edat o persones amb capacitat modificada judicialment serà necessari, a més de la seva manifestació de voluntat, el consentiment exprés dels seus representants legals. En aquest cas, els conflictes que sorgeixin pel que fa a la prestació del consentiment per part dels representants legals es resoldran de conformitat amb el que disposa el Codi Civil ".

L'Article actual diu: "En el cas de les dones de 16 i 17 anys, el consentiment per a la interrupció voluntària de l'embaràs els correspon exclusivament a elles d'acord amb el règim general aplicable a les dones majors d'edat. Almenys un dels representants legals, pare o mare, persones amb pàtria potestat o tutors de les dones compreses en aquestes edats ha de ser informat de la decisió de la dona. Es prescindirà d'aquesta informació quan la menor al·legui fundadament que això li provocarà un conflicte greu, manifestat en el perill cert de violència intrafamiliar, amenaces, coaccions, maltractaments, o es produeixi una situació de desarrelament o desemparament".