Catalunya: Nous lideratges femenins en la política: Ada Colau i Gemma Ubasart / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics

Al lideratge de Ada Colau al front de la coalició Barcelona en comú, que es presentarà a les eleccions municipals de Barcelona aplegant les formacions Guanyem Barcelona, ICV-EUiA, Podem i Procés Constiuent, s'hi ha sumat fa pocs dies l'elecció de Gemma Ubasart com a secretària general de Podem a Catalunya.

Complir amb els criteris d'igualtat de gènere

 

ada colau   Gemma Ubasart  la marea.cat

                 foto.wikipedia                              foto. lamarea.cat

Doctora, DEA i llicenciada en Ciència Política per la UAB, actualment és professora de ciència política a l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat de Girona. Des de la lectura de la seva tesi doctoral el 2008 a la UAB, Gemma Ubasart ha combinat la seva tasca acadèmica, docent i investigadora, amb la professional d'assessoria i consultoria a governs i partits tant a Europa com a Amèrica Llatina.

Ubasart va ser escollida pel 77% dels simpatitzants de Podem a Catalunya en unes eleccions on era la clara favorita. A Ubasart l'acompanyaran 34 persones, que formaran el Consell ciutadà del partit a Catalunya.

Per altra banda, divendres 13 de febrer es va obrir el procés de primàries per a escollir el o la cap de llista i el seu equip i les persones candidates a conselleres de districte de Barcelona En Comú. En aquestes primàries s'introduirà l'elecció directa dels consellers de districte, una reivindicació històrica del moviment veïnal, així com també es sotmetran a votació algunes de les mesures a introduir al programa electoral municipal. Cal destacar que en aquest procés de primàries totes les candidatures de llistes hauran de complir amb els criteris d'igualtat de gènere.