Barcelona: Fina Birulés al jurat del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Recerca

 

Òmnium acorda renovar el jurat del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

El passat 20 de gener la Junta Directiva d'Òmnium va acordar la renovació del jurat del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes amb la incorporació de Fina Birulés en substitució de Josep Maria Terricabras.

 

 

fina birules

Foto:inoutradio.com

La doctora en filosofia i professora de la Universitat de Barcelona Fina Birulés i Bertran (Girona, 1956) és la nova membre del jurat en substitució de Josep Maria Terricabras, catedràtic de filosofia de la Universitat de Girona i membre de l'Institut d'Estudis Catalans.

Fina Birulés ha estat professora visitant a les universitats de Puerto Rico, Xile, Florència i Viena i, actualment, imparteix les matèries de Filosofia Contemporània i Filosofia de la Història a la Universitat de Barcelona. És autora de nombrosos assajos i traductora d'obres de filosofia contemporània.

La seva tasca investigadora s'ha articulat al voltant de dos nuclis: subjectivitat política, història i acció, i qüestions de teoria feminista i estudi de la producció filosòfica femenina, amb una atenció especial en l'obra de Hannah Arendt i d'altres filòsofes del segle XX, activitat que desenvolupa en el marc del Seminari Filosofia i Gènere des de la seva fundació el 1990.

Birulés ja participarà en l'emissió del veredicte del 47è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, que es decidirà aquest mes de febrer. La resta de membres del jurat són: Margarida Aritzeta i Abad, Margarida Casacuberta i Rocarols, Lluís Duran i Solà, Ramon Pla i Arxé, Joaquim M. Puyal i Ortiga, Carles Solà i Ferrando, Anna Sallés i Bonastre i Joan Mas i Vives.