Internacional. Onu: Drets dels Infants / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

 

El comitè de l'ONU sobre els Drets dels Infants, revisa, del 12 al 30 de gener a Ginebra, la situació de 12 països, a nivell internacional, entre els quals es troben, Uruguai, Colòmbia i República Dominicana.

 

Colombianos niños

Foto: WWW.un.org

 

Aquest comitè està compost per 18 experts i expertes independents, que s'encarreguen de vigilar que aquests estats compleixin el compromís adquirit en signar un conveni sobre el tema.

També revisen la implementació dels Protocols Opcionals, un sobre la venda, prostitució i pornografia infantil i l'altre sobre la involucració de nens i nenes en conflictes armats.

Els estats que formen part d'aquesta Convenció tenen l'obligació d'enviar informes regularment a tota la membresia del comitè.

Alhora que se celebren les reunions a Ginebra, les i els integrants del comitè, celebraran sessions de preguntes a delegades i delegats dels governs, que estiguin designats per dur a terme aquest seguiment.

S'han elaborat agendes i els primers països a entrevistar aquest mes de gener, són, Colòmbia del 20 al 21, República Dominicana del 12 al 13 i Uruguai del 19 al 20.