Argentina: Trobada Llatinoamericana de Dones Rurals / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

 
La presidenta del Consell Nacional de Dones, Mariana Gras Buscetto va visitar la Rioja en la primera Trobada Llatinoamericana de Dones Rurals, "Veus de dones llatinoamericanes, les veus de la nostra terra" que és va desenvolupar a la ciutat de Chepes el divendres 7 i el dissabte 8 de novembre, amb la participació de més de 600 dones rurals.
 
 
encuentro rurales
 
 
 
L'acte d'obertura presidit pel governador Luis Beder Herrera, va comptar amb la presencia de la ministra de Govern de la província de Buenos Aires, directora del museo d' Evita i presidenta del Consejo Provincial de la Mujer  de la Província de Buenos Aires, Cristina Álvarez Rodríguez.
 
Aquesta trobada tenia l'objectiu de donar suport a les dones rurals i conèixer els seves necessitats, reflexionant sobre els processos de canvi, apoderament i lideratge de la dona en el món actual i en el seu territori rural; aixi com contribuir a l'accés dels drets de les dones rurals cap a un camí de emprenedoria; a més d'impulsar la creació i Enfortiment del associacionisme i participació en Xarxes Socio-Comunitàries.
 
 Mariana Gras considera que "Quan hi ha decisions política, quan és governa amb ideologia, els fets arriben, i l'organització és el que pot fer que la necessitat és transformi en un dret" i afegí una frase coneguda: "l'única manera de predir el futur és organitzar-se".
 
De la mateixa manera, va rememorar una cita de la ministra de Desarrollo Social Alícia Kirhcner, quan diu que "allò possible ho vam fer, l'impossible ho estem fent i, companyes, per als miracles ens estem organitzant".
  
Al final de l'acte d'obertura, la diputada provincial Cristina Saül, que és propulsora del marc de les vuit trobades de dones rurals correlatives realitzades en el departament Rosario Vera Peñaloza, va manifestar "Això ha estat un doble desafiament. En primer lloc poder reunir aquesta quantitat de dones rurals llatinoamericanes i, d'altra banda, fer-ho en Chepes, que és al cor de les planes Riojanas i del chaco llatinoamericà".
 
El governador Beder Herrera va assenyalar que aquest espai "És una trobada reivindicativa de la dona rural, d'aquestes dones que van construir la Rioja sense aigua, sense llum, sense sostre. Ara tots els drets és van adquirint a poc a poc: els portem aigua, llum, camins, tractem de donar-els-hi la millor qualitat d'educació... ", va manifestar.