Ginebra: La violència de gènere a examen / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Social organizations

There are no translations available.

 
La Plataforma CEDAW Sombra España assisteix a la pre-sessió de treball del Comitè CEDAW, a Ginebra.
 
Aquest 10 de novembre, a la seu de Nacions Unides a Ginebra s'ha desenvolupat la trobada amb ONG del grup de treball previ a la sessió número 61, durant la qual s'examinarà a Espanya i que tindrà lloc al juliol de 2015.
 
 
Cedan mujeres
 
 
 
 
Des de la Plataforma CEDAW Sombra Espanya, van tenir l'oportunitat de fer una breu presentació de les qüestions més crítiques del seu informe. Patricia Schulz, relatora CEDAW per a Espanya, es va mostrar molt interessada pel mateix, formulant un bon nombre de preguntes per aprofundir sobre alguns aspectes de l'informe en relació amb violència de gènere, cooperació al desenvolupament, educació i ocupació. En aquest sentit, el Comitè CEDAW considera de gran importància la participació d'ONGs valorant-se de forma molt especial l'aportació d'una plataforma tan nodrida i diversa.
 
A partir del proper dia 1 de desembre, aquest grup de treball previ s'encarregarà, entre d'altres tasques d'informació, de formular qüestions a l'Estat espanyol que hauran de ser ateses abans de la sessió de juliol 2015 en la qual novament s'escoltarà als governs i ONG per formular les recomanacions definitives.
 
El dimecres 13 de novembre s'ha presentat l'informe Ombra a Barcelona com a part del programa d'activitats de X Fòrum contra les violències de gènere que organitza la Plataforma Unitària contra les violències de gènere.