Barcelona: PUBLICACIÓ Lectora 20: Dossier sobre la figura del veí / la veïna en la literatura del segle XIX / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Literature

There are no translations available.

Lectora: revista de dones i textualitat inclou en el número 20 un dossier editat per Rodrigo Andrés, investigador del Centre Dona i Literatura, titulat The Figure of "the Neighbor" in 19th Century Literature, amb treballs sobre el tema de Diego Falconí, Wyn Kelley, Martine Reid, María Isabel Rovira i Carlota Surós, a més de la investigadora del Centre Dona i Literatura Laura López Peña i el propi editor.

La secció miscel·lània recull estudis sobre diversos temes, com ara les darreres tendències en la narrativa breu escrita per dones, la qüestió de la ciutadania en María Zambrano, el pensament de Hannah Arendt, l'obra de l'artista Grete Stern en la revista Idilio, o la "histerització" de la paraula en Hélène Cixous.

La secció de creació inclou un monogràfic sobre el cicle d'exposicions "Blanc sota negre. Treballs des de l'imperceptible", comissariat per la investigadora del Centre Dona i Literatura Joana Masó i Assumpta Bassas.

El monogràfic inclou sis treballs originals, creats especialment per aquest volum de Lectora, de les artistes Mar Arza, Isabel Banal, Blanca Casas Brullet, Antònia del Río, Freya Powell i Mireia Sallarès. La revista es completa amb la secció habitual de ressenyes.

Més informació